''Гроф Дракула'': Ђоковићево оружје је што је из сиромашне земље!

Јон Циријак каже да Новак нема харизму као велике звезде и да код медија и спонзора губи две трећине своје реалне вредности.

Тенис 14.06.2015 | 22:40
''Гроф Дракула'': Ђоковићево оружје је што је из сиромашне земље!

Он је једна од најконтроверзмнијих личности у тениској историји. Јон Циријак је човек о којем би могао да сними холивудски блокбастер.

Циријак је почео каријеру као члан хокејашке репрезентације Румуније са којом је учествовао на Зимским олимпијским играма. Потом се окренуо тенису, постао један од бољих светских играча, освојио Ролан Гарос у дублу, играо финале Дејвис купа... Рођен је у Трансилванији због чега је добио надимак Гроф Дракула.

Био је један од првих успешних менаџера у свету тениса, један је од најзаслужнијих што је овај спорт постао тако уносан бизнис. Био је власник великих тениских турнира, као и власник прве приватне банке после пада комунистичког режима у Румунији.

Први је Румун кјоји се појавио на Форбсовој листи милијардера, а његово богатство се данас процењује на скоро две милијарде долара.

Тенис је и даље Циријакова највећа љубав, а често даје занимљиве изјаве о стању у белом спорту. У разговору за један италијански дневник, Циријак се дохватио и нашег Новака Ђоковића.
„Ђоковићево највеће оружје је тпо што долази из сиромашне земље. Његово одрастање је било борба и научио је да се никад не предаје. У Србији је научио вредност живота. Али, нема харизму великих шампиона попут Мекинроа. Из мог угла гледишта, он управо због недостатка те харизме нема адекватан третман код медија и спонзора с обзиром на тениски рејтинг. Мислим да је код медија и спонзора изгубио две трећине своје реалне вредности“, рекао је Циријак.

Коментари / 0

Оставите коментар