''Grof Drakula'': Đokovićevo oružje je što je iz siromašne zemlje!

Jon Cirijak kaže da Novak nema harizmu kao velike zvezde i da kod medija i sponzora gubi dve trećine svoje realne vrednosti.

Tenis 14.06.2015 | 22:40
''Grof Drakula'': Đokovićevo oružje je što je iz siromašne zemlje!

On je jedna od najkontroverzmnijih ličnosti u teniskoj istoriji. Jon Cirijak je čovek o kojem bi mogao da snimi holivudski blokbaster.

Cirijak je počeo karijeru kao član hokejaške reprezentacije Rumunije sa kojom je učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama. Potom se okrenuo tenisu, postao jedan od boljih svetskih igrača, osvojio Rolan Garos u dublu, igrao finale Dejvis kupa... Rođen je u Transilvaniji zbog čega je dobio nadimak Grof Drakula.

Bio je jedan od prvih uspešnih menadžera u svetu tenisa, jedan je od najzaslužnijih što je ovaj sport postao tako unosan biznis. Bio je vlasnik velikih teniskih turnira, kao i vlasnik prve privatne banke posle pada komunističkog režima u Rumuniji.

Prvi je Rumun kjoji se pojavio na Forbsovoj listi milijardera, a njegovo bogatstvo se danas procenjuje na skoro dve milijarde dolara.

Tenis je i dalje Cirijakova najveća ljubav, a često daje zanimljive izjave o stanju u belom sportu. U razgovoru za jedan italijanski dnevnik, Cirijak se dohvatio i našeg Novaka Đokovića.
„Đokovićevo najveće oružje je tpo što dolazi iz siromašne zemlje. Njegovo odrastanje je bilo borba i naučio je da se nikad ne predaje. U Srbiji je naučio vrednost života. Ali, nema harizmu velikih šampiona poput Mekinroa. Iz mog ugla gledišta, on upravo zbog nedostatka te harizme nema adekvatan tretman kod medija i sponzora s obzirom na teniski rejting. Mislim da je kod medija i sponzora izgubio dve trećine svoje realne vrednosti“, rekao je Cirijak.

Komentari / 0

Ostavite komentar