Србија: Потрага за отетим дјечаком

Потрага за несталим дечаком из Панчева трајала је целу ноћ, а од јутрос су ангажовани и специјални тимови ронилаца Жандармерије који претражују Дунав и приобаље.

Србија 14.06.2015 | 12:22
Србија: Потрага за отетим дјечаком

Истрага иде у свим правцима и не оставља се ниједна могућност отвореном, кажу у МУП-у.

Полицијски службеници су, како су истакли, радили целу ноћ у потрази за 12-огодишњим дечаком који је јуче нестао у селу Банатска Суботица.

Формирани су специјални тимови, а како Тањуг незванично сазнаје, у Панчеву и Белој Цркви испитују се сви који се доводе у било какву везу са дечаком и његовом породицом.

Сви гранични прелази се и даље строго контролишу. На свим прилазним путевима постављени су полицијски пунктови, а полицајци дежурају и на прелазима са Румунијом, која је у непосредној близини.

Медији у Србији преносе да су ухапшена тројица мушкараца која се сумњиче да имају везе са нестанком дечака.

Дечак, који је нестао јуче, последњи пут је виђен у селу Банатска Суботица, општина Бела Црква и на себи је имао светлозелену мајицу, црни шорц и црне патике "старке".

Како је за “Блиц” испричао Стефанов млађи брат, који је у тренутку отмице био са њим, њих двојица су на пољани у близини куће чували овце.

У једном тренутку пришао им је црни аутомобил и тројица мушкараца су их питали да ли знају где има добро место за пецање.

Пошто су им пришли довољно близу, мушкарци су покушали обојицу да их убаце у гепек.

Истога тренутка дечаци су почели да беже према кући, млађи брат је успео, али Стефан није. Претпоставља се да није успео да умакне отмичарима, јер већ месецима има повређену ногу, испричао је за “Блиц” близак пријатеље породице несталог дечака.

Неки од мештана тврде како су на улицама данима примећивали црни “фијат пунто” ковинских регистрација, али и објашњавају да је у селу врло брзо настала паника и потрага за децом.

Стефан је једно од седморо деце у породици, која се недавно доселила из Локви код Алибунара, а њихов отац ради као чобан у селу.

Мештани кажу да су скромни и да живе у доста тешким условима. Нестали Стефан је, кажу, јако добро и вредно дете. Помагао је оцу у свему, па и у чувању оваца. Баш у време отмице Стефан и његов брат су мењали оца у чувању оваца.

АПЕЛ МУП

Министарство унутрашњих послова Републике Србије позвало је грађане који препознају дете са фотографије и имају било какве информације о њему, да позову дежурни центар Полицијске управе Панчево на телефон 013 325 202, или да пријаве најближој станици полиције.

У апелу полиције пише да је дечак последњи пут виђен у селу Банатска Суботица, општина Бела Црква, и да је на себи имао светлозелену мајицу, црни шортс и црне патике “старке”. Дечак је висине 130 центиметара, браонкасте косе и браон очију.

Извор: Тањуг/ РТС/ Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Младен

14.06.2015 13:19

Нека вам је бог напомоци да надјете тог дјецака својим јадним родитељима

ОДГОВОРИТЕ