Srbija: Potraga za otetim dječakom

Potraga za nestalim dečakom iz Pančeva trajala je celu noć, a od jutros su angažovani i specijalni timovi ronilaca Žandarmerije koji pretražuju Dunav i priobalje.

Srbija 14.06.2015 | 12:22
Srbija: Potraga za otetim dječakom

Istraga ide u svim pravcima i ne ostavlja se nijedna mogućnost otvorenom, kažu u MUP-u.

Policijski službenici su, kako su istakli, radili celu noć u potrazi za 12-ogodišnjim dečakom koji je juče nestao u selu Banatska Subotica.

Formirani su specijalni timovi, a kako Tanjug nezvanično saznaje, u Pančevu i Beloj Crkvi ispituju se svi koji se dovode u bilo kakvu vezu sa dečakom i njegovom porodicom.

Svi granični prelazi se i dalje strogo kontrolišu. Na svim prilaznim putevima postavljeni su policijski punktovi, a policajci dežuraju i na prelazima sa Rumunijom, koja je u neposrednoj blizini.

Mediji u Srbiji prenose da su uhapšena trojica muškaraca koja se sumnjiče da imaju veze sa nestankom dečaka.

Dečak, koji je nestao juče, poslednji put je viđen u selu Banatska Subotica, opština Bela Crkva i na sebi je imao svetlozelenu majicu, crni šorc i crne patike "starke".

Kako je za “Blic” ispričao Stefanov mlađi brat, koji je u trenutku otmice bio sa njim, njih dvojica su na poljani u blizini kuće čuvali ovce.

U jednom trenutku prišao im je crni automobil i trojica muškaraca su ih pitali da li znaju gde ima dobro mesto za pecanje.

Pošto su im prišli dovoljno blizu, muškarci su pokušali obojicu da ih ubace u gepek.

Istoga trenutka dečaci su počeli da beže prema kući, mlađi brat je uspeo, ali Stefan nije. Pretpostavlja se da nije uspeo da umakne otmičarima, jer već mesecima ima povređenu nogu, ispričao je za “Blic” blizak prijatelje porodice nestalog dečaka.

Neki od meštana tvrde kako su na ulicama danima primećivali crni “fijat punto” kovinskih registracija, ali i objašnjavaju da je u selu vrlo brzo nastala panika i potraga za decom.

Stefan je jedno od sedmoro dece u porodici, koja se nedavno doselila iz Lokvi kod Alibunara, a njihov otac radi kao čoban u selu.

Meštani kažu da su skromni i da žive u dosta teškim uslovima. Nestali Stefan je, kažu, jako dobro i vredno dete. Pomagao je ocu u svemu, pa i u čuvanju ovaca. Baš u vreme otmice Stefan i njegov brat su menjali oca u čuvanju ovaca.

APEL MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije pozvalo je građane koji prepoznaju dete sa fotografije i imaju bilo kakve informacije o njemu, da pozovu dežurni centar Policijske uprave Pančevo na telefon 013 325 202, ili da prijave najbližoj stanici policije.

U apelu policije piše da je dečak poslednji put viđen u selu Banatska Subotica, opština Bela Crkva, i da je na sebi imao svetlozelenu majicu, crni šorts i crne patike “starke”. Dečak je visine 130 centimetara, braonkaste kose i braon očiju.

Izvor: Tanjug/ RTS/ Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mladen

14.06.2015 13:19

Neka vam je bog napomoci da nadjete tog djecaka svojim jadnim roditeljima

ODGOVORITE