Ух, какво откриће! Можда је баш неко од вас играо против Месија?!

Меси је у ексклузивном интервјуу говорио о ривалитету са Роналдом, поручио када ће отићи из Барселоне, признао да није био сасвим свој после финала Мундијала и открио да у слободно време игра "онлине" видео игрице - анонимно.

Фудбал 15.06.2015 | 10:20
Ух, какво откриће! Можда је баш неко од вас играо против Месија?!

Лео Меси не даје често интервјуе, па су стога забавни чак и када спонтано избегне да директно одговори на највећи број питања.

Да, баш такав је интервју који је дао часопису "Схортлист", чији је новинар имао неколико веома занимљивих и директних питања за једног од најбољих играча свих времена, али није увек добио конкретан одговор.

Међутим, у одговору на једно питање Меси није желео да калкулише.

Да ли је тачно да играте "онлине" видео игрице са потпуним странцима?

Меси је потврдно климнуо главом и рекао:

"Волим да побеђујем на леп начин, и у реалности и 'онлине'".

Ко зна, можда сте баш ви одмерили снаге са Месијем, али да то не знате. Ево још неких занимљивих одговора...

Да ли ћете сматрати вашу каријеру непотпуном уколико не освојите Светско првенство?

"Нема већег циља и изазова у свету фудбала, а то је нешто о чему и даље сањам. Много мојих саиграча у Барселони су били прваци света и признајем да сањам о томе да осетим како то изгледа".

Многи сматрају да је теже освојити Лигу шампиона него Светско првенство?

"И једно и друго су велики изазови. Разлика је у томе што на Светском првенству знаш да ћеш следећу шансу добити тек за четири године".

Постоји ваша фотографија на којој са чежњом гледате у трофеј намењен прваку света, после пораза од Немачке у Бразилу. Шта вам је прошло кроз главу тада?

"Морате да наставите даље после тако тешких пораза, јер једноставно немате избора, али то је пораз због ког ћу жалити до краја живота. Понекад размишљаш о шанси коју смо имали и коју нисмо искористили. Нисам био баш сасвим свој после финала".

Да ли вас је Роналдињо научио неким дриблинзима кад сте били млади?

"Када сам ушао у Барсину свлачионицу, имао сам 16 година, а он је био најбољи играч на свету. Помогао ми је да се снађем, он је не само велики играч, већ и сјајан човек. Због начина на који је играо, навијачи Барселоне су се заљубили у њега моментално".

Који је ваш најдужи низ утакмица без постигнутог гола и како је то утицало на вас?

"Увек желите да постигнете гол, али то није најважније на свету. Погледајте Луиса (Суареза, прим. аут), који на почетку сезоне није постизао много голова, али је много тога радио за тим и стално се трудио. Сада даје голове као од шале. Све док ја играм добро за цео тим и док бележимо праве резултате, то је једино важно".

Да ли сте одгледали видео снимке инспирисане вашим дриблингом поред Џерома Боатенга? Шта ваши саиграчи мисле о томе?

"Играчи Барселоне су веома блиски међусобно и сви ми увек честитају када одиграм добро, али не бих могао да играм тако да немам толико сјајних играча око мене".

Да ли сматрате да имате ривалство са Роналдом? Да ли је то добра мотивација?

"Не постоји ривалство. То је нешто што су медији створили. Обојица желимо да радимо добре ствари на терену за своје клубове, то није ствар између Месија и Роналда и никада није била".

Да ли жалите што нисте играли у Аргентини пре преласка у Барселону?

"Барселона ми је дала све, они су ми дали шансу када то нико други не би урадио. Никада не осећам потребу да играм за било кога другог и бићу у Барселони све док ме буду желели", поручио је Меси!

Коментари / 0

Оставите коментар