Uh, kakvo otkriće! Možda je baš neko od vas igrao protiv Mesija?!

Mesi je u ekskluzivnom intervjuu govorio o rivalitetu sa Ronaldom, poručio kada će otići iz Barselone, priznao da nije bio sasvim svoj posle finala Mundijala i otkrio da u slobodno vreme igra "online" video igrice - anonimno.

Fudbal 15.06.2015 | 10:20
Uh, kakvo otkriće! Možda je baš neko od vas igrao protiv Mesija?!

Leo Mesi ne daje često intervjue, pa su stoga zabavni čak i kada spontano izbegne da direktno odgovori na najveći broj pitanja.

Da, baš takav je intervju koji je dao časopisu "Shortlist", čiji je novinar imao nekoliko veoma zanimljivih i direktnih pitanja za jednog od najboljih igrača svih vremena, ali nije uvek dobio konkretan odgovor.

Međutim, u odgovoru na jedno pitanje Mesi nije želeo da kalkuliše.

Da li je tačno da igrate "online" video igrice sa potpunim strancima?

Mesi je potvrdno klimnuo glavom i rekao:

"Volim da pobeđujem na lep način, i u realnosti i 'online'".

Ko zna, možda ste baš vi odmerili snage sa Mesijem, ali da to ne znate. Evo još nekih zanimljivih odgovora...

Da li ćete smatrati vašu karijeru nepotpunom ukoliko ne osvojite Svetsko prvenstvo?

"Nema većeg cilja i izazova u svetu fudbala, a to je nešto o čemu i dalje sanjam. Mnogo mojih saigrača u Barseloni su bili prvaci sveta i priznajem da sanjam o tome da osetim kako to izgleda".

Mnogi smatraju da je teže osvojiti Ligu šampiona nego Svetsko prvenstvo?

"I jedno i drugo su veliki izazovi. Razlika je u tome što na Svetskom prvenstvu znaš da ćeš sledeću šansu dobiti tek za četiri godine".

Postoji vaša fotografija na kojoj sa čežnjom gledate u trofej namenjen prvaku sveta, posle poraza od Nemačke u Brazilu. Šta vam je prošlo kroz glavu tada?

"Morate da nastavite dalje posle tako teških poraza, jer jednostavno nemate izbora, ali to je poraz zbog kog ću žaliti do kraja života. Ponekad razmišljaš o šansi koju smo imali i koju nismo iskoristili. Nisam bio baš sasvim svoj posle finala".

Da li vas je Ronaldinjo naučio nekim driblinzima kad ste bili mladi?

"Kada sam ušao u Barsinu svlačionicu, imao sam 16 godina, a on je bio najbolji igrač na svetu. Pomogao mi je da se snađem, on je ne samo veliki igrač, već i sjajan čovek. Zbog načina na koji je igrao, navijači Barselone su se zaljubili u njega momentalno".

Koji je vaš najduži niz utakmica bez postignutog gola i kako je to uticalo na vas?

"Uvek želite da postignete gol, ali to nije najvažnije na svetu. Pogledajte Luisa (Suareza, prim. aut), koji na početku sezone nije postizao mnogo golova, ali je mnogo toga radio za tim i stalno se trudio. Sada daje golove kao od šale. Sve dok ja igram dobro za ceo tim i dok beležimo prave rezultate, to je jedino važno".

Da li ste odgledali video snimke inspirisane vašim driblingom pored Džeroma Boatenga? Šta vaši saigrači misle o tome?

"Igrači Barselone su veoma bliski međusobno i svi mi uvek čestitaju kada odigram dobro, ali ne bih mogao da igram tako da nemam toliko sjajnih igrača oko mene".

Da li smatrate da imate rivalstvo sa Ronaldom? Da li je to dobra motivacija?

"Ne postoji rivalstvo. To je nešto što su mediji stvorili. Obojica želimo da radimo dobre stvari na terenu za svoje klubove, to nije stvar između Mesija i Ronalda i nikada nije bila".

Da li žalite što niste igrali u Argentini pre prelaska u Barselonu?

"Barselona mi je dala sve, oni su mi dali šansu kada to niko drugi ne bi uradio. Nikada ne osećam potrebu da igram za bilo koga drugog i biću u Barseloni sve dok me budu želeli", poručio je Mesi!

Komentari / 0

Ostavite komentar