СП: "Орлићи" играју за полуфинале од 6:30!

Фудбалери Србије до 20 година у недељу од 6.30 по нашем времену играју са САД меч четвртфинала Светског првенства на Новом Зеланду.

Фудбал 14.06.2015 | 06:00
СП: "Орлићи" играју за полуфинале од 6:30!

Тим Вељка Пауновића у осмини финала савладао је Мађарску са 2:1 после преокрета и продужетака, а фудбалери Сједињених Америчких Држава минималним резултатом победили су Колумбију.

Од почетка такмичења Американци су забележили идентичан скор као и Србија, три победе и један пораз.

Пре почетка првенства две екипе одиграле су припремни пријатељски меч који је Србија добила са 1:0.

Ни једна ни друга репрезентација неће бити комплетне, јер ће Србији недостајати суспендовани Милан Гајић, док селектор Америке Таб Рамос не може да рачуна на Џордана Алена и Келина Пери-Акосту. У тим Србије се после одрађене суспензије враћа Сергеј Милинковић-Савић, а санирани су и стомачни проблеми Мијата Гаћиновића.

Судија сусрета је Артур Соарес Диаш из Португала, а делегат Ким Донг Дае из Јужне Кореје.

"На оваквом такмичењу лаких противника нема, нарочито када су елиминације. Добро познајемо Американце, као и они нас, нема никаквих тајни. Сигуран сам да ће момци још једном показати какво лавовско срце имају. Против Мађарске тим је положио испит зрелости и сигуран сам да смо победом добили додатну мотивацију и снагу да истрајемо до самог краја", рекао је селектор Србије Вељко Пауновић.

Један од најстандарднијих играча у тиму Америке је и Камерон Картер-Викерс, који носи дрес Тотенхема, баш као и српски штопер Милош Вељковић.

„Знам да је Картер у Тотенхему, али нисмо играли заједно јер је он играо за млади тим, а ја сам био на позајмици у Мидлсбороу и Чарлтону. Али знам да га ја јако хвале у клубу, две године је млађи од ове генерације и сигурно је један од најперспективнијих играча у селекцији Америке. Поштујемо противника, знамо да имају квалитет, али никоме не признајемо да је бољи од нас. Нећемо пропустити овакву прилику да се пласирамо у саму завршницу, да стигнемо до полуфинала. Овакве утакмице играју се једном у животу и нека Србија поново буде уз нас. Неће пожалити што устају рано“, рекао је Милош Вељковић, дефанзивац Србије, који је осовјио злато на У-19 Првенству Европе у Литванији 2013.године.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво Јунаци

14.06.2015 07:31

То сто се управо заврсило против УСА то је борба и воља за Фудбал и за своју Домовину тако се игра Фудбал.А оно сто смо синоц гледали то је немати зељу да побијдис него бити само присутан. Сад би им требао Михајловиц коме су се сви ругали и исмијавали га да све то избаци те Звијезде које се умисљају и постави нову Екипу од ових Дијецака сто су сад у Новом Зеланду да они играју.

ОДГОВОРИТЕ