SP: "Orlići" igraju za polufinale od 6:30!

Fudbaleri Srbije do 20 godina u nedelju od 6.30 po našem vremenu igraju sa SAD meč četvrtfinala Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Fudbal 14.06.2015 | 06:00
SP: "Orlići" igraju za polufinale od 6:30!

Tim Veljka Paunovića u osmini finala savladao je Mađarsku sa 2:1 posle preokreta i produžetaka, a fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država minimalnim rezultatom pobedili su Kolumbiju.

Od početka takmičenja Amerikanci su zabeležili identičan skor kao i Srbija, tri pobede i jedan poraz.

Pre početka prvenstva dve ekipe odigrale su pripremni prijateljski meč koji je Srbija dobila sa 1:0.

Ni jedna ni druga reprezentacija neće biti kompletne, jer će Srbiji nedostajati suspendovani Milan Gajić, dok selektor Amerike Tab Ramos ne može da računa na Džordana Alena i Kelina Peri-Akostu. U tim Srbije se posle odrađene suspenzije vraća Sergej Milinković-Savić, a sanirani su i stomačni problemi Mijata Gaćinovića.

Sudija susreta je Artur Soares Diaš iz Portugala, a delegat Kim Dong Dae iz Južne Koreje.

"Na ovakvom takmičenju lakih protivnika nema, naročito kada su eliminacije. Dobro poznajemo Amerikance, kao i oni nas, nema nikakvih tajni. Siguran sam da će momci još jednom pokazati kakvo lavovsko srce imaju. Protiv Mađarske tim je položio ispit zrelosti i siguran sam da smo pobedom dobili dodatnu motivaciju i snagu da istrajemo do samog kraja", rekao je selektor Srbije Veljko Paunović.

Jedan od najstandardnijih igrača u timu Amerike je i Kameron Karter-Vikers, koji nosi dres Totenhema, baš kao i srpski štoper Miloš Veljković.

„Znam da je Karter u Totenhemu, ali nismo igrali zajedno jer je on igrao za mladi tim, a ja sam bio na pozajmici u Midlsborou i Čarltonu. Ali znam da ga ja jako hvale u klubu, dve godine je mlađi od ove generacije i sigurno je jedan od najperspektivnijih igrača u selekciji Amerike. Poštujemo protivnika, znamo da imaju kvalitet, ali nikome ne priznajemo da je bolji od nas. Nećemo propustiti ovakvu priliku da se plasiramo u samu završnicu, da stignemo do polufinala. Ovakve utakmice igraju se jednom u životu i neka Srbija ponovo bude uz nas. Neće požaliti što ustaju rano“, rekao je Miloš Veljković, defanzivac Srbije, koji je osovjio zlato na U-19 Prvenstvu Evrope u Litvaniji 2013.godine.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bravo Junaci

14.06.2015 07:31

To sto se upravo zavrsilo protiv USA to je borba i volja za Fudbal i za svoju Domovinu tako se igra Fudbal.A ono sto smo sinoc gledali to je nemati zelju da pobijdis nego biti samo prisutan. Sad bi im trebao Mihajlovic kome su se svi rugali i ismijavali ga da sve to izbaci te Zvijezde koje se umisljaju i postavi novu Ekipu od ovih Dijecaka sto su sad u Novom Zelandu da oni igraju.

ODGOVORITE