Видео: Шта то ''вуче'' играче тамо? Жињак у Мексику?!

Шта је то што фудбалере са свих крајева света одводи у Средњу Америку? После Роналдиња, Санта Круза и Пабона стиже још једно велико име!

Фудбал 15.06.2015 | 17:40
Видео: Шта то ''вуче'' играче тамо? Жињак у Мексику?!

Један од највећих мексичких клубова је близу великог појачања. Како истичу локални медији, Андре Пјер Жињак биће нови играч Тигреса, с обзиром на то да му последњег дана јуна истиче уговор са Олимпиком из Марсеља. Спортски директор Тигреса Мигел Анхел Гарза признао је: "Видећемо. Негде око 50 или 60 одсто су шансе да Жињак стигне".

Повремени репрезентативац Француске је претходних пет година провео у тиму са Велодрома, али је клуб одлучио да не продужи уговор, па ће Тигрес Жињака довести без плаћања обештећења. Упркос званичној понуди турског Галатасараја, 29-годишњи фудбалер ће очигледно обући дрес мексичког клуба који ће наредне сезоне јурити пету титулу првака државе.

Овим трансфером се наставља јачање мексичког шампионата, чији клубови последњих година све више улажу у довођење квалитетних појачања. Само током зиме 2015. године потрошили су укупно 67.500.000 евра и тако пробили на седмо место светских лига по издвојеном новцу на довођење новајлија. Тигрес је за следећу сезону већ довео једно појачање, плативши 9.000.000 евра за Јиргена Дама. Доскорашњи фудбалер Пачуке је постао познат јавности по томе што је према мерењу тог клуба (које је подржала и ФИФА) био други најбржи фудбалер са лоптом у ногама, а уз Жињака би требало да значајно појача нападачки део тима.

Керетаро је постао надалеко познат клуб довођењем Роналдиња. Бразилски мађионичар је небројено пута залудео свет својим потезима, а то је наставио да ради и у овом клубу у који је дошао без обештећења. Ипак, Керетаро је морао да папрено плати услуге некада најбољег играча света, с обзиром на његову велику плату од око 2.000.000 евра годишње.

Највише новца издвојила је Америка. Она је прошлог лета за четворицу фудбалера искеширала 26.000.000 евра што је довело до титуле у Апертури, док је неколико играча из шпанске Примере отишло пут Средње Америке. Бивши играч Бајерн Минхена, Роке Санта Круз је за нешто мање од 2.000.000 евра напустио Малагу и потписао за Круз Азул, док је Монтереј за Валенсијиног Дорлана Пабона платио чак 7.750.000 евра.

Више новца је повећало и квалитет лиге у Мексику, а од тога су највише профитирали навијачи. Мексиканци, иначе познати као врло страствени љубитељи фудбала, имају прилику да из године у годину гледају све боље фудбалере у дресовима својих омиљених тимова.

Коментари / 0

Оставите коментар