Video: Šta to ''vuče'' igrače tamo? Žinjak u Meksiku?!

Šta je to što fudbalere sa svih krajeva sveta odvodi u Srednju Ameriku? Posle Ronaldinja, Santa Kruza i Pabona stiže još jedno veliko ime!

Fudbal 15.06.2015 | 17:40
Video: Šta to ''vuče'' igrače tamo? Žinjak u Meksiku?!

Jedan od najvećih meksičkih klubova je blizu velikog pojačanja. Kako ističu lokalni mediji, Andre Pjer Žinjak biće novi igrač Tigresa, s obzirom na to da mu poslednjeg dana juna ističe ugovor sa Olimpikom iz Marselja. Sportski direktor Tigresa Migel Anhel Garza priznao je: "Videćemo. Negde oko 50 ili 60 odsto su šanse da Žinjak stigne".

Povremeni reprezentativac Francuske je prethodnih pet godina proveo u timu sa Velodroma, ali je klub odlučio da ne produži ugovor, pa će Tigres Žinjaka dovesti bez plaćanja obeštećenja. Uprkos zvaničnoj ponudi turskog Galatasaraja, 29-godišnji fudbaler će očigledno obući dres meksičkog kluba koji će naredne sezone juriti petu titulu prvaka države.

Ovim transferom se nastavlja jačanje meksičkog šampionata, čiji klubovi poslednjih godina sve više ulažu u dovođenje kvalitetnih pojačanja. Samo tokom zime 2015. godine potrošili su ukupno 67.500.000 evra i tako probili na sedmo mesto svetskih liga po izdvojenom novcu na dovođenje novajlija. Tigres je za sledeću sezonu već doveo jedno pojačanje, plativši 9.000.000 evra za Jirgena Dama. Doskorašnji fudbaler Pačuke je postao poznat javnosti po tome što je prema merenju tog kluba (koje je podržala i FIFA) bio drugi najbrži fudbaler sa loptom u nogama, a uz Žinjaka bi trebalo da značajno pojača napadački deo tima.

Keretaro je postao nadaleko poznat klub dovođenjem Ronaldinja. Brazilski mađioničar je nebrojeno puta zaludeo svet svojim potezima, a to je nastavio da radi i u ovom klubu u koji je došao bez obeštećenja. Ipak, Keretaro je morao da papreno plati usluge nekada najboljeg igrača sveta, s obzirom na njegovu veliku platu od oko 2.000.000 evra godišnje.

Najviše novca izdvojila je Amerika. Ona je prošlog leta za četvoricu fudbalera iskeširala 26.000.000 evra što je dovelo do titule u Aperturi, dok je nekoliko igrača iz španske Primere otišlo put Srednje Amerike. Bivši igrač Bajern Minhena, Roke Santa Kruz je za nešto manje od 2.000.000 evra napustio Malagu i potpisao za Kruz Azul, dok je Monterej za Valensijinog Dorlana Pabona platio čak 7.750.000 evra.

Više novca je povećalo i kvalitet lige u Meksiku, a od toga su najviše profitirali navijači. Meksikanci, inače poznati kao vrlo strastveni ljubitelji fudbala, imaju priliku da iz godine u godinu gledaju sve bolje fudbalere u dresovima svojih omiljenih timova.

Komentari / 0

Ostavite komentar