Црвена Звезда - Партизан 78:64, реакције...

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да Црвена звезда Телеком има добар тим, али је оценио да је ривал имао "скандалозну помоћ" судија. Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић рекао је да су његови кошаркаши били на нивоу на коме су играли целе сезоне.

Кошарка 13.06.2015 | 13:00
Црвена Звезда - Партизан 78:64, реакције...

"Звезда има добар тим и очигледно добро тренирају, спремни су. Имали су ове године много одличних играра и резултата. Био им је проблем повреда Бобана Марјановића, али ми то нисмо искористили, а поготово је Цирбес јако добро одиграо своју улогу", рекао је Вујошевић новинарима после пораза.

Звезда је победила са 78:64 и тако повела са 1:0 у финалној серији плеј-офа Супер лиге Србије.

"Морам да вам кажем једна скандалозна и непотребна помоћ судија оваквој Звезди, јер ово што се зове агресивност нема везе са агресивношћу, ово се зове туча. Невероватно је да онаква чупања после блокада пролазе без фаула...То са кошарком нема везе. Ова тројица судија су судила и прошли дерби и који су на 20 разлике активно довели да Звезда буде у игри... Стварно не могу да разумем ту психологију и како могу да имају осећај самопоштовања кад не санкционишу такве контакте а штите се техничким", рекао је Вујошевић.

Тренер актуелног шампиона Србије је рекао да би Звезда можда добила и без помоћи судија.

“Дај да видимо да ли би добила без тога. Има и наших грешака. Павловић поново...лоша игра Николе Милутинова. Имамо и ми својих грешака које нису изазвани само тим. Видећемо сутра какве су повреде Милутинова и Мачвана, који је приклизао... Ја не знам какво је ово обезбеђење и чему служи полиција без штита... Сав сам испљуван", рекао је Вујошевић.

Радоњић је казао и да ће тим до краја плеј-оф серије против Партизана ићи меч по меч и да ће спортски освојити титулу.

"После много одиграних утакмица почео је тај дуго очекивани плеј-оф и завршетак сезоне. Хтели смо да после максималне потрошње будемо на нивоу на коме смо градили резултат. Знали смо да прошли меч против Партизана није оно како смо играли током сезоне. Партизан је вечерас био добар, а Милан Мачван одличан. Градили смо резултат поен по поен и дошли до победе", рекао је Радоњић новинарима после меча.

Звезда је вечерас победила са 78:64 и тако повела са 1:0 финалу плеј-офа Супер лиге.

"Наравно да је добро што смо у позитивном амбијенту, али и те како добро знамо да није готово. Имамо искуства и од прошле сезоне, а и ове. За пар дана нас чека нови тежак дуел. Сигурно смо да ће Партизан да буде добар и да ће покушати да искористи свој велики квалитет пред навијачима. Ми наравно настављамо... Неће бити лако, знамо да је Партизан велики противник и, да поновим, играмо против јединог првака државе, и то је додатни мотив да се деси промена. Играћемо спортски, као и целе сезоне, и ко на крају буде бољи да му се честита и да тако завршимо сезону", рекао је Радоњић.

Капитен Црвене звезде Лука Митровић изјавио је да је његов тим забележио важну победу над Партизаном (78:64) на почетку финалне серије плеј-офа.

"Припремили смо се добро за ову утакмицу, са наше стране није било толико притиска, одиграли смо без нервозе. Веома значајна победа на почетку серије, непотребне фаулове у финишу утакмице не бих коментарисао. На крају смо остватрили лепу и убедљиву победу", рекао је Митровић.

Он се осврнуо на одличну партију Милана Мачвана, који је постигао 24 поена, од чега 16 у првом полувремену.

"Сувишно је трошити речи о Мачвану. Поседује огромно искуство. У другом полувремену смо успели да га колико-толико зауставимо. Надам се да ћемо до трофеја доћи после брејка пред њховим навијачима", додао је Митровић.

Његов саиграч Немања Дангубић очекује још један тежак меч.

"Очекујем веома неизвестан и тежак реванш, на нама је да се физички и психички припремо за ту утакмицу и што боље одиграмо пред њиховим навијачима. Они су увек неугодан ривал на свом терену, али уз агресвну игру верујем у победу", рекао је Дангубић.

Плејмејкер Партизана Миленко Тепић верује да ће ’црно-бели’ спремни дочекати наредни сусрет у Пиониру.

"Веома тешка утакмица физички и психички, у другом полувремену је било доста клизаво, надам се бољем отпору у другој утакмици. Они играју на граници фаула, понакад и предју ту границу, а на нама је да се прилагодимо тој игри. Опоравићемо се и спремно дочекати следећу утакмицу", поручио је Тепић.

Коментари / 0

Оставите коментар