Crvena Zvezda - Partizan 78:64, reakcije...

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da Crvena zvezda Telekom ima dobar tim, ali je ocenio da je rival imao "skandaloznu pomoć" sudija. Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši bili na nivou na kome su igrali cele sezone.

Košarka 13.06.2015 | 13:00
Crvena Zvezda - Partizan 78:64, reakcije...

"Zvezda ima dobar tim i očigledno dobro treniraju, spremni su. Imali su ove godine mnogo odličnih igrara i rezultata. Bio im je problem povreda Bobana Marjanovića, ali mi to nismo iskoristili, a pogotovo je Cirbes jako dobro odigrao svoju ulogu", rekao je Vujošević novinarima posle poraza.

Zvezda je pobedila sa 78:64 i tako povela sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa Super lige Srbije.

"Moram da vam kažem jedna skandalozna i nepotrebna pomoć sudija ovakvoj Zvezdi, jer ovo što se zove agresivnost nema veze sa agresivnošću, ovo se zove tuča. Neverovatno je da onakva čupanja posle blokada prolaze bez faula...To sa košarkom nema veze. Ova trojica sudija su sudila i prošli derbi i koji su na 20 razlike aktivno doveli da Zvezda bude u igri... Stvarno ne mogu da razumem tu psihologiju i kako mogu da imaju osećaj samopoštovanja kad ne sankcionišu takve kontakte a štite se tehničkim", rekao je Vujošević.

Trener aktuelnog šampiona Srbije je rekao da bi Zvezda možda dobila i bez pomoći sudija.

“Daj da vidimo da li bi dobila bez toga. Ima i naših grešaka. Pavlović ponovo...loša igra Nikole Milutinova. Imamo i mi svojih grešaka koje nisu izazvani samo tim. Videćemo sutra kakve su povrede Milutinova i Mačvana, koji je priklizao... Ja ne znam kakvo je ovo obezbeđenje i čemu služi policija bez štita... Sav sam ispljuvan", rekao je Vujošević.

Radonjić je kazao i da će tim do kraja plej-of serije protiv Partizana ići meč po meč i da će sportski osvojiti titulu.

"Posle mnogo odigranih utakmica počeo je taj dugo očekivani plej-of i završetak sezone. Hteli smo da posle maksimalne potrošnje budemo na nivou na kome smo gradili rezultat. Znali smo da prošli meč protiv Partizana nije ono kako smo igrali tokom sezone. Partizan je večeras bio dobar, a Milan Mačvan odličan. Gradili smo rezultat poen po poen i došli do pobede", rekao je Radonjić novinarima posle meča.

Zvezda je večeras pobedila sa 78:64 i tako povela sa 1:0 finalu plej-ofa Super lige.

"Naravno da je dobro što smo u pozitivnom ambijentu, ali i te kako dobro znamo da nije gotovo. Imamo iskustva i od prošle sezone, a i ove. Za par dana nas čeka novi težak duel. Sigurno smo da će Partizan da bude dobar i da će pokušati da iskoristi svoj veliki kvalitet pred navijačima. Mi naravno nastavljamo... Neće biti lako, znamo da je Partizan veliki protivnik i, da ponovim, igramo protiv jedinog prvaka države, i to je dodatni motiv da se desi promena. Igraćemo sportski, kao i cele sezone, i ko na kraju bude bolji da mu se čestita i da tako završimo sezonu", rekao je Radonjić.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović izjavio je da je njegov tim zabeležio važnu pobedu nad Partizanom (78:64) na početku finalne serije plej-ofa.

"Pripremili smo se dobro za ovu utakmicu, sa naše strane nije bilo toliko pritiska, odigrali smo bez nervoze. Veoma značajna pobeda na početku serije, nepotrebne faulove u finišu utakmice ne bih komentarisao. Na kraju smo ostvatrili lepu i ubedljivu pobedu", rekao je Mitrović.

On se osvrnuo na odličnu partiju Milana Mačvana, koji je postigao 24 poena, od čega 16 u prvom poluvremenu.

"Suvišno je trošiti reči o Mačvanu. Poseduje ogromno iskustvo. U drugom poluvremenu smo uspeli da ga koliko-toliko zaustavimo. Nadam se da ćemo do trofeja doći posle brejka pred njhovim navijačima", dodao je Mitrović.

Njegov saigrač Nemanja Dangubić očekuje još jedan težak meč.

"Očekujem veoma neizvestan i težak revanš, na nama je da se fizički i psihički pripremo za tu utakmicu i što bolje odigramo pred njihovim navijačima. Oni su uvek neugodan rival na svom terenu, ali uz agresvnu igru verujem u pobedu", rekao je Dangubić.

Plejmejker Partizana Milenko Tepić veruje da će ’crno-beli’ spremni dočekati naredni susret u Pioniru.

"Veoma teška utakmica fizički i psihički, u drugom poluvremenu je bilo dosta klizavo, nadam se boljem otporu u drugoj utakmici. Oni igraju na granici faula, ponakad i predju tu granicu, a na nama je da se prilagodimo toj igri. Oporavićemo se i spremno dočekati sledeću utakmicu", poručio je Tepić.

Komentari / 0

Ostavite komentar