ЕП, квал.: Бурна ноћ, Велс је чудо, уз сплитски скандал...!

Фудбалери Босне и Херцеговине остали су у игри за пласман на Европско првенство пошто су у шестом колу групе Б савладали Израел на свом терену са 3:1, док је Велс још једном направио велико изненађење пошто је поразио Белгију са 1:0 и гази крупним корацима ка великој сцени. Хрватска и Италија су у групи Х одиграле нерешено 1:1, Норвешка и Азеребејџан 0:0, а Бугаркс је била боља од Малте 1:0. Холандија је поново у игри јер је узела три бода у Летонији 2:0 и приближила се на три бода другопласираној Чешкој која је поражена од Исланда 2:1.

Фудбал 12.06.2015 | 23:45
ЕП, квал.: Бурна ноћ, Велс је чудо, уз сплитски скандал...!

Босна и Херцеговина је одржала шансе да се нађе на првенству Европе, јер је била боља од Израела који је повео у 41. минуту голом Тала Бен Хаима који је могао да сведе на минимум шансе домаћина.

Ипак, само минут касније Вишћа тресе мрежу и поравна резултат, а онда у првом минуту надокнаде првог полувремена Јеини прави пенал који Един Џеко реализује за преокрет на 2:1.

Борио се Израел, али није могао да покаже нешто више, јер је 15 минута пре краја меча Вишћа још једним голом потврдио победу.

Велс је дефинитивно хит квалификација. Та селекција је успела да на свом терену слави против првопласиране Белгије и да је смени са врха табеле групе Б.

Ипак, Белгијанци су били у великој мери криви што су примили једини гол на утакмици, јер је Наинголан вратио лопту без потребе ка голману Куртои, а на само три метра од чувара мреже нашао се сам као дух Герет Бејл који је примио на груди и лако поставио коначан резултат.

Хрватска је имала иницијативу против Италије, али није успела да слави. Домаћин је пред празним трибинама стадиона у Сплиту имала прилику да поведе већ у седмом минуту након што је Астори срушио Срну у 16 метара.

Ту је на сцену дођао Ђиђи Буфон који је погодио страну и одбранио пенал Марију Манџукићу, али је нападач на асистенцију Ивана Ракитића четири минута касније ипак постигао гол.

Све се вртело око Манџукића који је, овога пута, у 36. минуту скривио једанаестерац који је Кандрева претворио у поравнање. До краја меча није било промене резултата, а Срна је у 90. минуту зарадио жут картон.

За Хрвате нису играли Лука Модрић, ведран Ћорлука и Стипе Плетикоса.

Овај исход је могла да искористи Норвешка и да се приближи позицијама које воде директно, али је она без голова играла против Азеребејџана иако је била потпуни фаворит.

Холанђани су головима Вајналдума у 67. и Наринга у 71. минуту, оба на асистенцију Веслија Снајдера, славили у Летонији и тако одржали шансе да иду директно на првенство Европе.

"Лале" су се тако приближиле Чесима на три бода који су на Исланду водили голом Доцкала у 55. минуту, али примили поготке Гунарсона и Сигторсона у 60. и 76. минуту и тако испустили и бод.

Квалификације за Европско првенство:
Група А:
Исланд - Чешка 2:1 (0:0)
(Гунарсон 60, Сигторсон 76 - Доцкал 55)
Летонија - Холандија 0:2 (0:0)
(Вајналдум 67, Нарсинг 71)
Казахстан - Турска 0:1 (0:1)
(Туран 83)
Табела: Исланд 15, Чешка 13, Холандија 10, Турска 8, Летонија 3, Казахстан 1

Група Б:
Андора - Кипар 1:3 (1:1)
(Доса Јуниор 2а.г. - Митидис 13, 45, 53)
Босна и Херцеговина - Израел 3:1 (2:1)
(Вишћа 42, 75, Џеко 45+2 - Бен Хаим 41)
Велс - Белгија 1:0 (1:0)
(Бејл 25)
Табела: Велс 14, Белгија 11, Израел 9, Кипар 9, Босна и Херцеговина 8, Андора 0

Група Х:
Хрватска - Италија 1.1 (1:1)
(Манџукић 11 - Кандрева 36пен)
Малта - Бугарска 0:1 (0:0)
(Попов 56)
Норвешка - Азеребејџан 0:0
Табела: Хрватска 14, Италија 12, Норвешка 10, Азеребејџан 4, Малта 1

Коментари / 0

Оставите коментар