EP, kval.: Burna noć, Vels je čudo, uz splitski skandal...!

Fudbaleri Bosne i Hercegovine ostali su u igri za plasman na Evropsko prvenstvo pošto su u šestom kolu grupe B savladali Izrael na svom terenu sa 3:1, dok je Vels još jednom napravio veliko iznenađenje pošto je porazio Belgiju sa 1:0 i gazi krupnim koracima ka velikoj sceni. Hrvatska i Italija su u grupi H odigrale nerešeno 1:1, Norveška i Azerebejdžan 0:0, a Bugarks je bila bolja od Malte 1:0. Holandija je ponovo u igri jer je uzela tri boda u Letoniji 2:0 i približila se na tri boda drugoplasiranoj Češkoj koja je poražena od Islanda 2:1.

Fudbal 12.06.2015 | 23:45
EP, kval.: Burna noć, Vels je čudo, uz splitski skandal...!

Bosna i Hercegovina je održala šanse da se nađe na prvenstvu Evrope, jer je bila bolja od Izraela koji je poveo u 41. minutu golom Tala Ben Haima koji je mogao da svede na minimum šanse domaćina.

Ipak, samo minut kasnije Višća trese mrežu i poravna rezultat, a onda u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena Jeini pravi penal koji Edin Džeko realizuje za preokret na 2:1.

Borio se Izrael, ali nije mogao da pokaže nešto više, jer je 15 minuta pre kraja meča Višća još jednim golom potvrdio pobedu.

Vels je definitivno hit kvalifikacija. Ta selekcija je uspela da na svom terenu slavi protiv prvoplasirane Belgije i da je smeni sa vrha tabele grupe B.

Ipak, Belgijanci su bili u velikoj meri krivi što su primili jedini gol na utakmici, jer je Naingolan vratio loptu bez potrebe ka golmanu Kurtoi, a na samo tri metra od čuvara mreže našao se sam kao duh Geret Bejl koji je primio na grudi i lako postavio konačan rezultat.

Hrvatska je imala inicijativu protiv Italije, ali nije uspela da slavi. Domaćin je pred praznim tribinama stadiona u Splitu imala priliku da povede već u sedmom minutu nakon što je Astori srušio Srnu u 16 metara.

Tu je na scenu dođao Điđi Bufon koji je pogodio stranu i odbranio penal Mariju Mandžukiću, ali je napadač na asistenciju Ivana Rakitića četiri minuta kasnije ipak postigao gol.

Sve se vrtelo oko Mandžukića koji je, ovoga puta, u 36. minutu skrivio jedanaesterac koji je Kandreva pretvorio u poravnanje. Do kraja meča nije bilo promene rezultata, a Srna je u 90. minutu zaradio žut karton.

Za Hrvate nisu igrali Luka Modrić, vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa.

Ovaj ishod je mogla da iskoristi Norveška i da se približi pozicijama koje vode direktno, ali je ona bez golova igrala protiv Azerebejdžana iako je bila potpuni favorit.

Holanđani su golovima Vajnalduma u 67. i Naringa u 71. minutu, oba na asistenciju Veslija Snajdera, slavili u Letoniji i tako održali šanse da idu direktno na prvenstvo Evrope.

"Lale" su se tako približile Česima na tri boda koji su na Islandu vodili golom Dockala u 55. minutu, ali primili pogotke Gunarsona i Sigtorsona u 60. i 76. minutu i tako ispustili i bod.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:
Grupa A:
Island - Češka 2:1 (0:0)
(Gunarson 60, Sigtorson 76 - Dockal 55)
Letonija - Holandija 0:2 (0:0)
(Vajnaldum 67, Narsing 71)
Kazahstan - Turska 0:1 (0:1)
(Turan 83)
Tabela: Island 15, Češka 13, Holandija 10, Turska 8, Letonija 3, Kazahstan 1

Grupa B:
Andora - Kipar 1:3 (1:1)
(Dosa Junior 2a.g. - Mitidis 13, 45, 53)
Bosna i Hercegovina - Izrael 3:1 (2:1)
(Višća 42, 75, Džeko 45+2 - Ben Haim 41)
Vels - Belgija 1:0 (1:0)
(Bejl 25)
Tabela: Vels 14, Belgija 11, Izrael 9, Kipar 9, Bosna i Hercegovina 8, Andora 0

Grupa H:
Hrvatska - Italija 1.1 (1:1)
(Mandžukić 11 - Kandreva 36pen)
Malta - Bugarska 0:1 (0:0)
(Popov 56)
Norveška - Azerebejdžan 0:0
Tabela: Hrvatska 14, Italija 12, Norveška 10, Azerebejdžan 4, Malta 1

Komentari / 0

Ostavite komentar