Банкрот?

Званичници еврозоне разговарали су данас о могућности банкрота Грчке, уколико не успије да постигне договор са кредиторима, изјавили су данас неименовани европски извори.

Свијет 12.06.2015 | 22:35
Банкрот?

Акције на берзи у Атини пале су за шест одсто, након што је објављено да су се вишерангирани званичници еврозоне састали у Братислави ради разговора о "најгорој могућности" уколико Грчка не буде у стању да исплати дуговања.

Међутим, Грчка је одбацила притисак кредитора, а неименовани грчки званичник је нешто раније рекао да ће изнијети контраприједлоге и да ће послати делегацију сутра у Брисел.

Међународни монетарни фонд /ММФ/ повукао је свој стручни тим из разговора у Бриселу, због неуспјеха превазилажења пат-позиције у разговорима са Атином.

"Током разговора, помињан је банкрот као једна од могућих опција ако све крене по злу", рекао је након разговора у Братислави званичник еврозоне, који није желио да буде именован.

Други званичник истиче да је ријеч о припреми за најгори могући сценарио и да су државе жељеле да знају шта се дешава.

Петомјесечни спор око одбијања Грчке да прихвати реформе, које захтијевају кредитори достићи ће врхунац на састанку европских министара финансија 18. јуна у Луксембургу.

Помоћ Грчкој од 240 милијарди евра истиче 30. јуна, када ће земља изгубити приступ зајмовима помоћи који су јој потребни за отплату дугова и избјегавање банкрота.

Ова информација одразила се на и европска тржишта, гдје је већина берзанских индекса забиљежила пад.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

.

12.06.2015 20:45

Тако ће и БиХ банкротирати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

12.06.2015 21:31

БиХ и њени ентитети су банкротирали прије 20 година. Ову агонију одржавају Америка и ЕУ. Тиме се прикрива шта нам је урадјено. Свима на простору бивше Јгославије. Имали смо све а сад немао ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божидар

13.06.2015 17:57

Грци су прешли на лопату да се лопатају И стали под крваве хаљине папе из Ватикана (Читај: Ушли су у НАТО) привтну ватиканску војску И убијају људе ради отимања ресурса. Е`сад нема назад. Код Ватикана нема рикверца. Све не постојеће електронске новце које су вам кобајаги уплаћивали дилерима Ватикана: ММФ И Светска банка морате да вратите са каматама. Ти виртуелни дугови ће вам на нос ударити. Бивши Срби, а сад Грци: Ко са ђаволом тикве сади о главу му се разбијају!

ОДГОВОРИТЕ