Лисац вјерује да ће АБА лига опстати!

Генерални менаџер Јадранске лиге Роман Лисац верује да ће бити превазиђени сви проблеми око регионалног такмичења.

Кошарка 13.06.2015 | 15:15
Лисац вјерује да ће АБА лига опстати!

У уторак, 16. јуна, у Загребу ће бити одржан састанак руководства АБА лиге, клубова и националних Савеза, у вези са сукомб на релацији ФИБА-Евролига-АБА лига.

"Захвалио бих се српској федерацији, председнику Драгану Ђиласу и клубовима, који имају вољу да се дође до решења. Мислим да ће Јадранска лига опстати, јер је то добро за баскет и за цео регион", рекао је Лисац агенцији Бета.

Кошаркашки савез Србије је раније ове недеље, након састанка с представницима клубова, позвао клубове, савезе из региона и руководство Јадранске лиге на састанак како би се превазишли настали проблеми.

Председник Драган Ђилас је после тог састанка поручио да је оваква Јадранска лига прошлост и да мора да се трансфоримише и да буде у складу са захтевима ФИБА и стандарима Евролиге.

Јадранска лига је, одлуком ФИБА Европа од 7. марта, изгубила признање ФИБА, јер је једина лига у Европи која је одбила да достави статусну документацију.

ФИБА Европа је затражила промену управљања Јадранском лигом како би клубови и национални савези добили шира овлашћења.

ФИБА је земљама учесницама АБА лиге запретила избацивањем репрезентација из међународних такмичења уколико се не реши власничка структура Јадранске лиге или ако признају постојеће такмичење.

Коментари / 0

Оставите коментар