Најузбудљивије авантуре на планети

Полако вас хвата потреба за новом авантуром? Новом дозом адреналина? Е, па ево пар савета и неколико начина како задовољити потребу за овом легалном дрогом - путујтеее!

Путовања 12.06.2015 | 13:04
Најузбудљивије авантуре на планети

Скакање падобраном изнад Палме у Дубаију
Да, има пуно места на свету где се може скакати падобраном али сумњамо да се игде пружа овако добар поглед као изнад овог вештачког острва у Дубаију.

Спуштање бициклом низ једну од најопаснијих улица на свету
Северна улица Јунгас у Боливији, познатија као улица смрти, легендарна је по својој екстремној опасности. Претпоставља се да сваке године на њој погине између 200 до 300 путника.

Роњење с великим белим ајкулама у Јужној Африци
Јесте заинтересовани за мало купања с прождрљивим месождерима? Па, у Јужној Африци вам се жеља може остварити. Наравно, ви пливате унутар чврстог кавеза који вас штити од напада ових прождрљиваца.

Шетња по литицама у Кини
Планина Ху Шан славна је по томе што има најопаснију пешачку стазу на свету. Пре стотина година свештеници су направили мрежу стаза, степеница и мостова све до планинских врхова, али које никако не уливају сигурност...

Пливање у леденим водама Финске
У Финској дословно направе огромну рупу у леду и баце вас унутра како би видели колико можете издржати на температурама испод нуле. И то они зову забава!

Воз смрти Такабиша у Јапану
Ово је највиши и најопаснији воз смрти на свету који на једном делу има угао од 121 степен!

Стајање на крилима авиона изнад Енглеске
Ако сте један од неколицине неустрашивих (лудака), онда је стајање на врху авиона у лету прави изазов за вас. Збогом фризуро...

Скакање у Ђавољи базен у Замбији
Викторијини водопади дом су једном од најопаснијих "базена" на свету, Ђавољем базену. Смештен на самој ивици водопада представља прави изазов за светске адреналинџије.

Спуштање на сајли на Новом Зеланду
Јесте се икада запитали какав је то осећај када летите? Или када вам живот дословно виси о концу? Е овде можете искусити обоје. Закаче вас за жицу која је разапета између две литице и пусте да летите. Дословно.

Роњење у пећинама Ђавољег ока у Флориди
Ове кањонске пећине постале су врло популарно место за роњење. Са дна вода извире таквом јачином као да је на дну помахнитали хидрант. Па ко воли...

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар