Najuzbudljivije avanture na planeti

Polako vas hvata potreba za novom avanturom? Novom dozom adrenalina? E, pa evo par saveta i nekoliko načina kako zadovoljiti potrebu za ovom legalnom drogom - putujteee!

Putovanja 12.06.2015 | 13:04
Najuzbudljivije avanture na planeti

Skakanje padobranom iznad Palme u Dubaiju
Da, ima puno mesta na svetu gde se može skakati padobranom ali sumnjamo da se igde pruža ovako dobar pogled kao iznad ovog veštačkog ostrva u Dubaiju.

Spuštanje biciklom niz jednu od najopasnijih ulica na svetu
Severna ulica Jungas u Boliviji, poznatija kao ulica smrti, legendarna je po svojoj ekstremnoj opasnosti. Pretpostavlja se da svake godine na njoj pogine između 200 do 300 putnika.

Ronjenje s velikim belim ajkulama u Južnoj Africi
Jeste zainteresovani za malo kupanja s proždrljivim mesožderima? Pa, u Južnoj Africi vam se želja može ostvariti. Naravno, vi plivate unutar čvrstog kaveza koji vas štiti od napada ovih proždrljivaca.

Šetnja po liticama u Kini
Planina Hu Šan slavna je po tome što ima najopasniju pešačku stazu na svetu. Pre stotina godina sveštenici su napravili mrežu staza, stepenica i mostova sve do planinskih vrhova, ali koje nikako ne ulivaju sigurnost...

Plivanje u ledenim vodama Finske
U Finskoj doslovno naprave ogromnu rupu u ledu i bace vas unutra kako bi videli koliko možete izdržati na temperaturama ispod nule. I to oni zovu zabava!

Voz smrti Takabiša u Japanu
Ovo je najviši i najopasniji voz smrti na svetu koji na jednom delu ima ugao od 121 stepen!

Stajanje na krilima aviona iznad Engleske
Ako ste jedan od nekolicine neustrašivih (ludaka), onda je stajanje na vrhu aviona u letu pravi izazov za vas. Zbogom frizuro...

Skakanje u Đavolji bazen u Zambiji
Viktorijini vodopadi dom su jednom od najopasnijih "bazena" na svetu, Đavoljem bazenu. Smešten na samoj ivici vodopada predstavlja pravi izazov za svetske adrenalindžije.

Spuštanje na sajli na Novom Zelandu
Jeste se ikada zapitali kakav je to osećaj kada letite? Ili kada vam život doslovno visi o koncu? E ovde možete iskusiti oboje. Zakače vas za žicu koja je razapeta između dve litice i puste da letite. Doslovno.

Ronjenje u pećinama Đavoljeg oka u Floridi
Ove kanjonske pećine postale su vrlo popularno mesto za ronjenje. Sa dna voda izvire takvom jačinom kao da je na dnu pomahnitali hidrant. Pa ko voli...

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar