Тропски викенд, од уторка нагла промјена

Од уУ Републици Српској сутра ће бити сунчано и веома топло вријеме уз температуру ваздуха изнад просјека за јуни, док се освјежење уз знатно пријатније вријеме очекује у уторак, 16. јуна, је у Хидрометеоролошком заводу Републике Српске.

Босна и Херцеговина 12.06.2015 | 11:45
Тропски викенд, од уторка нагла промјена

"Од сриједе у Српској ће бити без врућина, уз чешћу кишу и пљускове у јужним предјелима, а на сјеверу ће само повремено бити кише. Највиша дневна температура биће од 23 до 27 степени у већини предјела", рекла је дежурни синоптичар Милица Ђорђевић.

Она наводи да ће сутра средином дана на југоистоку и истоку доћи до развоја облака који ће понегдје донијети локалне пљускове са грмљавином.

"Јутарња температура ваздуха биће од 14 до 20 степени Целзијусових, у вишим предјелима од 10 степени. Највиша дневна од 29 до 35 степени, у вишим предјелима од 24 степена", истиче Ђорђевићева.

Она наглашава да се у недјељу, 14. јуна, наставља сунчано и вруће вријеме, док увече и у ноћи развој облака понегдје у сјеверним крајевима може донијети краткотрајне пљускове са грмљавином.

Ђорђевићева каже да ће најнижа температура ваздуха бити од 15 до 22 степена, у вишим предјелима од 11 степени, а највиша дневна од 31 до 36 степени, у вишим предјелима од 26 степени Целзијусових.

Према ријечима Ђорђевићеве, у понедељак, 15. јуна, и даље ће бити топло, али уз мало нижу температуру него за викенд.

"У првом дијелу дана биће претежно сунчано, а поподне постепено облачније уз повремене пљускове на западу и југоистоку, увече понегдје и на југу", каже Ђорђевићева.

Најнижа температура ваздуха у понедјељак биће од 15 до 21, у вишим предјелима од 12 степени. Највиша дневна од 27 степени на сјеверозападу до 33 степени на југоистоку, у вишим предјелима од 24 степена Целзијусова.

"Освјежење уз знатно пријатније вријеме очекује се у уторак. На сјеверу остаје углавном суво, а у осталим крајевима уз повремену кишу и пљускове са грмљавином", каже Ђорђевићева.

Највиша дневна температура ваздуха у уторак ће бити од 24 до 27, на југу око 29 степени, у вишим предјелима око 19 степени.

"Од сриједе ће бити без врућина, уз чешћу кишу и пљускове у јужним предјелима, на сјеверу само повремена киша, са највишом дневном температуром од 23 до 27 степени у већини предјела", истиче Ђорђевићева.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар