Tropski vikend, od utorka nagla promjena

Od uU Republici Srpskoj sutra će biti sunčano i veoma toplo vrijeme uz temperaturu vazduha iznad prosjeka za juni, dok se osvježenje uz znatno prijatnije vrijeme očekuje u utorak, 16. juna, je u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 12.06.2015 | 11:45
Tropski vikend, od utorka nagla promjena

"Od srijede u Srpskoj će biti bez vrućina, uz češću kišu i pljuskove u južnim predjelima, a na sjeveru će samo povremeno biti kiše. Najviša dnevna temperatura biće od 23 do 27 stepeni u većini predjela", rekla je dežurni sinoptičar Milica Đorđević.

Ona navodi da će sutra sredinom dana na jugoistoku i istoku doći do razvoja oblaka koji će ponegdje donijeti lokalne pljuskove sa grmljavinom.

"Jutarnja temperatura vazduha biće od 14 do 20 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 10 stepeni. Najviša dnevna od 29 do 35 stepeni, u višim predjelima od 24 stepena", ističe Đorđevićeva.

Ona naglašava da se u nedjelju, 14. juna, nastavlja sunčano i vruće vrijeme, dok uveče i u noći razvoj oblaka ponegdje u sjevernim krajevima može donijeti kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.

Đorđevićeva kaže da će najniža temperatura vazduha biti od 15 do 22 stepena, u višim predjelima od 11 stepeni, a najviša dnevna od 31 do 36 stepeni, u višim predjelima od 26 stepeni Celzijusovih.

Prema riječima Đorđevićeve, u ponedeljak, 15. juna, i dalje će biti toplo, ali uz malo nižu temperaturu nego za vikend.

"U prvom dijelu dana biće pretežno sunčano, a popodne postepeno oblačnije uz povremene pljuskove na zapadu i jugoistoku, uveče ponegdje i na jugu", kaže Đorđevićeva.

Najniža temperatura vazduha u ponedjeljak biće od 15 do 21, u višim predjelima od 12 stepeni. Najviša dnevna od 27 stepeni na sjeverozapadu do 33 stepeni na jugoistoku, u višim predjelima od 24 stepena Celzijusova.

"Osvježenje uz znatno prijatnije vrijeme očekuje se u utorak. Na sjeveru ostaje uglavnom suvo, a u ostalim krajevima uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom", kaže Đorđevićeva.

Najviša dnevna temperatura vazduha u utorak će biti od 24 do 27, na jugu oko 29 stepeni, u višim predjelima oko 19 stepeni.

"Od srijede će biti bez vrućina, uz češću kišu i pljuskove u južnim predjelima, na sjeveru samo povremena kiša, sa najvišom dnevnom temperaturom od 23 do 27 stepeni u većini predjela", ističe Đorđevićeva.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar