Соколовић поднио оставку из ГО СДА

Посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Салко Соколовић рекао је да је напустио Главни одбор странке јер је нови предсједник странке Бакир Изетбеговић интензивно радио на спречавању његовог избора на мјесто предсједника Кантоналног одбора СДА Херцеговачко-неретванског кантона.

Босна и Херцеговина 12.06.2015 | 11:01
Соколовић поднио оставку из ГО СДА

Соколовић је додао да су на томе радили и генерални секретар СДА Амир Зукић и предсједник Кадровске комисије Асим Сарајлић.

Соколовић је за сарајевско "Ослобођење" рекао да су разлози Изетбеговићевог односа према њему коректан однос према бившем предсједнику Сулејману Тихићу, те тврд став на сједницама Предсједништва СДА приликом изношења ставова Кантоналног одбора Херговачко-неретванског кантона.

"Оваквим односом Изетбеговића и његових послушника покушало се девалвирати мојих 25 година интензивног рада у СДА", додао је Соколовић.

Соколовић каже да је питање да ли сада постоји политички амбијент да се реформска агенда проведе, али и питање да ли су сви коалициони партнери имали суштинску жељу да се агенда имплементира у периоду до 2018. године.

"Врло су интересантни одговори на ова питања, претпостављам да је то и један од разлога због којих Изетбеговић такве саговорнике није желио у ужем руководству странке", рекао је Соколовић, који је прије два дана поднио неопозиву оставку на чланство у Главном одбору СДА.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Освит

12.06.2015 09:20

Нема "Санадера" само Република Српска него цитава БиХ,дистанцирања су поцела.Са овим политицким лидерима сигурно нецемо у Европу јер би то знацило њима иза ресетака.""

ОДГОВОРИТЕ
Name

двојац

12.06.2015 09:59

ИМАМ ДОСТА ПРИЈАТЕЉА У САРАЈЕВУ,ПРИЦАЈУ ДА ЈЕ ИЗЕТБЕГОВИЦ И ЊЕГОВ ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР АМИР,ИСТО СТО ЈЕ ДОДИК И СПИРИЦ У РС.ЈОС ПРИЦАЈУ ДА ЈЕ АМИРА КАО ДЈЕЦАКА УЈЕО КОЊ ЗА ГЛАВУ,ПА ГА ЦЕСТО ЗАБОЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре двојац

12.06.2015 16:20

Прицају људи да ти појма немас а видим да је то истина.

Name

БИХ

12.06.2015 11:03

Цовиц, Миле и Бакир зиве један од другог и један за другог. Брига њих за РС, БиХ, треци ентитет ....

ОДГОВОРИТЕ