Sokolović podnio ostavku iz GO SDA

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Salko Sokolović rekao je da je napustio Glavni odbor stranke jer je novi predsjednik stranke Bakir Izetbegović intenzivno radio na sprečavanju njegovog izbora na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Bosna i Hercegovina 12.06.2015 | 11:01
Sokolović podnio ostavku iz GO SDA

Sokolović je dodao da su na tome radili i generalni sekretar SDA Amir Zukić i predsjednik Kadrovske komisije Asim Sarajlić.

Sokolović je za sarajevsko "Oslobođenje" rekao da su razlozi Izetbegovićevog odnosa prema njemu korektan odnos prema bivšem predsjedniku Sulejmanu Tihiću, te tvrd stav na sjednicama Predsjedništva SDA prilikom iznošenja stavova Kantonalnog odbora Hergovačko-neretvanskog kantona.

"Ovakvim odnosom Izetbegovića i njegovih poslušnika pokušalo se devalvirati mojih 25 godina intenzivnog rada u SDA", dodao je Sokolović.

Sokolović kaže da je pitanje da li sada postoji politički ambijent da se reformska agenda provede, ali i pitanje da li su svi koalicioni partneri imali suštinsku želju da se agenda implementira u periodu do 2018. godine.

"Vrlo su interesantni odgovori na ova pitanja, pretpostavljam da je to i jedan od razloga zbog kojih Izetbegović takve sagovornike nije želio u užem rukovodstvu stranke", rekao je Sokolović, koji je prije dva dana podnio neopozivu ostavku na članstvo u Glavnom odboru SDA.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Osvit

12.06.2015 09:20

Nema "Sanadera" samo Republika Srpska nego citava BiH,distanciranja su pocela.Sa ovim politickim liderima sigurno necemo u Evropu jer bi to znacilo njima iza resetaka.""

ODGOVORITE
Name

dvojac

12.06.2015 09:59

IMAM DOSTA PRIJATELJA U SARAJEVU,PRICAJU DA JE IZETBEGOVIC I NJEGOV GENERALNI SEKRETAR AMIR,ISTO STO JE DODIK I SPIRIC U RS.JOS PRICAJU DA JE AMIRA KAO DJECAKA UJEO KONJ ZA GLAVU,PA GA CESTO ZABOLI.

ODGOVORITE
Name

re dvojac

12.06.2015 16:20

Pricaju ljudi da ti pojma nemas a vidim da je to istina.

Name

BIH

12.06.2015 11:03

Covic, Mile i Bakir zive jedan od drugog i jedan za drugog. Briga njih za RS, BiH, treci entitet ....

ODGOVORITE