Влада поклања ваучер за љетовање код куће

Грађани Србије који одлуче да летују у нашој земљи моћи ће да рачунају на ваучер од 5.000 динара, за колико ће им бити умањени трошкови одмора.

Србија 12.06.2015 | 08:10
Влада поклања ваучер за љетовање код куће

Министарство трговине и туризма направило је предлоге који би летовање наших грађана у Србији учинили јефтинијим. Једна од извеснијих мера јесте да се онима који немају висока примања омогуће ваучери од 5.000 динара, а који би важили у објектима у којима би летовали.

На те бенефиције право би имали пензионери, незапослени и грађани који зарађују плату до одређеног износа, који ће тек бити дефинисан.

- Идеја је да се распише јавни позив на који би се пријављивали хотелијери и угоститељи који би прихватали ове ваучере. Кад се они пријаве, позваћемо грађане који би да учествују у томе, каже извор "Блица" из Владе.

Ваучери би се исплатили, рецимо, породици са двоје деце, а која жели да поведе баку и деку да их чувају. Ноћење по особи на Златибору може да се нађе за 10 евра, што значи да би ваучер покрио пола трошкова смештаја за једну особу. Два пензионера са уштедом од 10.000 заправо добијају бесплатни смештај за једно од њих.

Иначе, премијер Вучић ће данас лично започети кампању Владе "Моја Србија", којом покушавају да анимирају грађане да ове године летују у Србији. Он ће делити плакате грађанима, а како каже "имамо прелепу земљу а да тога нисмо ни свесни".

Цифре које говоре...
1,2 милијарде евра - толико оставе Срби као туристи ван наше земље, за годину дана
300 евра - просечна цена аранжмана нашег туристе на летовању
463.000 - број домаћих туриста који су боравили у Србији прошле године до септембра
3,6 ноћи у просеку проведу наши људи у неком одмаралишту

(Србија Данас)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор

12.06.2015 08:56

Јадан тај туризам кад ти додје пензос са вауцером од 40€ . Помоц старима а и висецланим породицама мора бити свакодневна и конкретнија. Марза за фласу пица на БГ сплавовима је 400%. Наплати ПДВ и ето пара. Ауто преко 3000 ццм 2000 € на регистрацији па га вози мајсторе. Сва слузбена возила Фиат , по нека Октавија... Хиљаду је нацина да се направи дрзава, преписите од земаља Бенелукса, сваба ...од њих преписујете само Ауди и Мерцедес .

ОДГОВОРИТЕ