Vlada poklanja vaučer za ljetovanje kod kuće

Građani Srbije koji odluče da letuju u našoj zemlji moći će da računaju na vaučer od 5.000 dinara, za koliko će im biti umanjeni troškovi odmora.

Srbija 12.06.2015 | 08:10
Vlada poklanja vaučer za ljetovanje kod kuće

Ministarstvo trgovine i turizma napravilo je predloge koji bi letovanje naših građana u Srbiji učinili jeftinijim. Jedna od izvesnijih mera jeste da se onima koji nemaju visoka primanja omoguće vaučeri od 5.000 dinara, a koji bi važili u objektima u kojima bi letovali.

Na te beneficije pravo bi imali penzioneri, nezaposleni i građani koji zarađuju platu do određenog iznosa, koji će tek biti definisan.

- Ideja je da se raspiše javni poziv na koji bi se prijavljivali hotelijeri i ugostitelji koji bi prihvatali ove vaučere. Kad se oni prijave, pozvaćemo građane koji bi da učestvuju u tome, kaže izvor "Blica" iz Vlade.

Vaučeri bi se isplatili, recimo, porodici sa dvoje dece, a koja želi da povede baku i deku da ih čuvaju. Noćenje po osobi na Zlatiboru može da se nađe za 10 evra, što znači da bi vaučer pokrio pola troškova smeštaja za jednu osobu. Dva penzionera sa uštedom od 10.000 zapravo dobijaju besplatni smeštaj za jedno od njih.

Inače, premijer Vučić će danas lično započeti kampanju Vlade "Moja Srbija", kojom pokušavaju da animiraju građane da ove godine letuju u Srbiji. On će deliti plakate građanima, a kako kaže "imamo prelepu zemlju a da toga nismo ni svesni".

Cifre koje govore...
1,2 milijarde evra - toliko ostave Srbi kao turisti van naše zemlje, za godinu dana
300 evra - prosečna cena aranžmana našeg turiste na letovanju
463.000 - broj domaćih turista koji su boravili u Srbiji prošle godine do septembra
3,6 noći u proseku provedu naši ljudi u nekom odmaralištu

(Srbija Danas)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Igor

12.06.2015 08:56

Jadan taj turizam kad ti dodje penzos sa vaucerom od 40€ . Pomoc starima a i viseclanim porodicama mora biti svakodnevna i konkretnija. Marza za flasu pica na BG splavovima je 400%. Naplati PDV i eto para. Auto preko 3000 ccm 2000 € na registraciji pa ga vozi majstore. Sva sluzbena vozila Fiat , po neka Oktavija... Hiljadu je nacina da se napravi drzava, prepisite od zemalja Beneluksa, svaba ...od njih prepisujete samo Audi i Mercedes .

ODGOVORITE