ЕП: ''Змајеви'' (не)ће на ЕП након ремија се Белорусима!

У кључној утакмици за пласман на Европско првенство 2016. године у Пољској, рукометаши Босне и Херцеговине поново су одиграли неријешено против Бјелорусије 22:22 (14:12).

Остали спортови 11.06.2015 | 23:15
ЕП: ''Змајеви'' (не)ће на ЕП након ремија се Белорусима!

Рукометаши Босне и Херцеговине у четвртак увече у Зеници су дали више од максимума, али нису успјели да савладају врло тврде Бјелорусе чиме су пласман на шампионат Европе свели у домен теорије.

Али, нема им се шта замјерити!

Кад се све сабере водили су више од 57 минута, били квалитенији ривал у највећем дијелу утакмице, чак су имали шансу да у посљедњем нападу стигну до побједе која би отворила врата шампионата у Пољској из Групе 2, али осим маестралног голмана гостију Ивана Матскјевича (16 одбрана) и срећа је окренула леђа "змајевима".

У екипи Драгана Марковића прво име утакмице без премца био је Дејан Малиновић, који је постигао шест голова, капитен Никола Прце је уписао два мање, а солидну партију остварили су и голмани Бењамин Бурић и Небојша Граховац уписавши по шест одбрана.

На жалост недовољно за пласман у Пољску, иако теоретски шансе још постоје.

У посљедњем колу "змајеви" гостују Данцима, док Бјелорусија дочекује Литванију, а чуда су у спорту ипак могућа, али јасно је свима да ће бити поприлично тешко да послије Мундијала у Катару, БиХ настави континуитет игара на великим такмичењима.

У првом двобоју у Минску, БиХ је такође освојила бод (25:25) и никако није надиграна од екипе коју с клупе предводи Јуриј Шевцов, али то је спорт...

Марко Тарабокија дебитовао је у дресу Босне и Херцеговине против Бјелорусије, који је завршен 22:22. Хрватски интернационалац био је тужан због крајњег исхода, који је ишао у корист гостима.

Бјелоруским репрезентативцима сада је потребан тријумф на домаћем терену против посљедњепласиране Литваније и биће сигуран путник на првенство Старог континента у Пољској сљедеће године.

Марко Тарабокија уписао је дебитантски наступ за бх. репрезентацију, одиграо веома добро, али није могао да се радује на крају.

"Оставили смо срце на терену. Недостајао нам је тај један гол. Бјелоруски голман био је стварно феноменалан. Захвалио бих се од срца овој сјајној публици која нас је носила", рекао је Тарабокија по завршетку меча.

Селектор рукометаша Босне и Херцеговине Драган Марковић био је видно разочаран послије новог ремија са Бјелорусијом који је змајевима највјероватније затворио врата пласмана на Европско првенство 2016. године у Пољској.

Иако су Марковићеви изабраници контролисали и игру и резултат у највећем дијелу утакмице, празне минуте у финишу искористили су Бјелоруси и освојили бод којим су стигли близу пласмана у Пољску.

"Направили смо велики број грешака. Бјелоруси су срећно стигли до ремија који је њима као побједа. Али, честитам им у сваком случају", изјавио је селектор "змајева".

Иако су "змајеви" оставили срце на терену и дали више од максимума недостајали су погоци Ивана Карачића, који је био најављен уз одређену дозу скепсе због повреде.


"Карачић није играо због његовог стања повреде. Мислили смо да ће моћи играти, али на загријавању смо схватили да није".

Слична ствар виђена је у Минску, али и у зеничкој "Арени" - олако се "топила" предност од три гола БиХ...

"Има ту недостатака у нашем менталитету да се докрајчи противник. Овако смо били у грчу. Никола Прце и Малина (Дејан Малиновић) су узимали лопте и то је мало... Можда је мало 'горива' недостајало с клупе. Промашили смо двије контре и можемо жалити због пропуштене шансе".

Селектору БиХ је ипак најжалије публике у дворани која је такође била на висини задатка.

"Жао ми је због прелијепе атмосфере и публике, највише жалим због тога", подвукао је Марковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Слободан

12.06.2015 05:45

Стета, а били смо јако близу пролазу :(

ОДГОВОРИТЕ