Откривена тајна: Зашто Владимир Путин касни?

Кашњење руског председника је већ ушло у легенду. Папу Фрању је опет оставио да га чека, Џон Кери се сатима играо палцима, а Путинова бивша жена је због његовог кашњења плакала на метро станицама.

Свијет 11.06.2015 | 22:09
Откривена тајна: Зашто Владимир Путин касни?

Стрпљење може бити врлина, али мало људи би оставило папу да чека. Владимир Путин је изузетак, и руски председник је у среду на састанак у Ватикану каснио сат времена.

Путиново кашњење је легендарно. Извештачи из Кремља редовно чекају по неколико сати, јер сусрети ретко почињу на време. Његово кашњење варира од лидера да лидера, и само сат чекања је знак поштовања. Путин је каснио 50 минута на свој први састанак са папом Фрањом 2013. године. Свргнути председник Украјине Виктор Јанукович га је, међутим, једном чекао четири сата, а европски лидери редовно чекају сат времена или више.

Путин је каснио и на почетку свог мандата. На састанак са енглеском краљицом 2003. године каснио је 14 минута, а годину дана раније, родитељи деце погинулих у авионској несрећи, су га на гробљу чекали два сата.

Путин је 2012. три сата каснио на састанак са Џоном Керијом у Москви, остављајући америчког државног секретара да шета на Црвеном тргу и игра се с палчевима, пре него што је добио зелено светло из Кремља. Није забележено да је неки лидер једноставно одустао пре него што се видео са руским председником.

С обзиром да Путин успева да стигне на време на телевизијске конференције за штампу, или на неке пажљиво планиране догађаје, општа је претпоставка да је његова спорост при сусрету са руским и међународним политичарима пажљиво смишљена ради психолошког ефекта.

Али, Путин је каснио и пре него што је постао политичар. Његова бивша супруга Људмила је једном испричала како су је његова кашњења на почетку њихове везе довоодила до суза. "Никада нисам каснила, али Владимир Владимирович увек. Сат и по времена је било нормално. Сећам се да сам стајала у метроу. Првих 15 минута кашњења су ОК, пола сата и некако Али када прође сат времена, а њега још увек нема, тад почнем да плачем. "

Кремљ је ипак учинио необичан корак и објаснио кашњење од среде, као евентуални знак да се Путин чак осетио непријатно што је оставио папу да чека.

"Тачно је да се састанак папом догодило након планираног времена", рекао је руским новинариима Путинов портпарол Дмитриј Песков. "Разговори у Милану су се продужили више него што се очекивало, а наша поворка се прилично споро кретала улицама Милана и Рима. Наравно, све време смо стално били у контакту са Ватиканом и објаснили наше кашњење. "

Песков рекао је да су папа Фрања и Путин имали "дубоку" расправу у трајању око сат времена, са освртом на Украјину, међународне односе, као и на "универзалне људске вредности које уједињују католички и православни свет". Ватикан је саопштио да је расправа била углавном фокусирана на Украјину и да је папа позвао на мир у земљи. Путин је такође папи дао медаљон "Анђела мира".

Путинов портпарол је оштро критиковао Кенета Хакета, америчког амбасадора при Светој Столици, који је пре састанка ијавио да се нада да ће папа Путину рећи нешто више " о забринутости за територијални интегритет Украјине.

"Врло је необично да сматрате да имате право да држите предавање папи", рекао је Песков. "Озбиљно, то је нечувени покушај да се поништи суверенитет друге државе”.

Извор: Тхе Гуардиан

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гарантујем

11.06.2015 20:55

Он би мене цекао. Ту је питање мотивација не покоравање. Цине му се сви досадни. Господја се удала јер је он сматрао да је вријеме да се озени. Велика интелигенција и велика моц од раних зивотних дана. Мој моц долази из моје лицности не из функција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

12.06.2015 05:38

То доказује неодговорност особе, то врлина вец је мана.Лицност која се сматра по некима идеалном ипак треба да се према нормама понаса.

ОДГОВОРИТЕ