Биће политичких игара због Насера Орића

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је данас да ће око случаја хапшења Насера Орића бити одређених политичких игара и притисака, али да правда мора да дође на своје мјесто и да стигне и Орића.

Босна и Херцеговина 11.06.2015 | 13:11
Биће политичких игара због Насера Орића

"Наш генерални став, и овог министарства и наше политике, али и нашег народа је да сви који су чинили злочине морају одговарати, небитно којем народу припадају. Надам се да ће правда стићи све који су чинили ратне злочине, па и Насера Орића", рекао је Савановић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, у томе треба бити истрајан и упоран, јер вријеме није савезник у смислу чекања правде. "Свјесни смо чињенице да су Срби практично дежурни кривци за све што се дешавало у периоду 1990-тих година, а што није истина и није добро", истакао је Савановић.

Он је нагласио да такво увјерење није добра порука за будуће генерације и међуљудске односе у смислу "мирног живота који се декларативно тражи", а у суштини је подложан сталним трвењима и подметањима.

Савјетник министра генерал Милан Торбица изразио је сумњу да ће Орић бити испоручен Србији, наводећи да ће се, из досадашњег искуства, у овај случај укључити многи - од "Мајки Сребренице" до дијела дипломатског кора БиХ и међународне заједнице.

Наводећи да је Орић у Хашком трибуналу, гдје се очекивало да ће одговарати за злочине, ослобођен на "невјероватан начин", Торбица је констатовао да "свјетска правда није правична".

"У Хагу је речено да су Срби убијани, али да нема доказа ко је то урадио. Међутим, његови /Орићеви/ трагови се знају када је у питању Подриње", рекао је Торбица.

Ратни командант Сребренице Насер Орић ухапшен је јуче у Швајцарској по међународној потјерници коју је расписала Србија, која га терети за ратни злочин.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Игор

11.06.2015 11:45

Па само те игре и знате. Политицке. Зивимо у срцу Европе али по свим параметрима смо близи Африци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Енес

11.06.2015 11:49

Он је п...а обична...побјегао је из Сребренице када је било најтеже...када је убио велики број Срба у околним селима,могао је знати да ће слиједити освета.Како је он магао побјећи а да нико други није могао изаћи из Сребренице,значи да је то већ неко све испланирао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Енес

11.06.2015 13:25

Ало ба олади мало,представи се коси и немој се крити иза тудзих имена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре Енес

11.06.2015 14:45

Био Енес или не,све је у праву сто је написао.

ОДГОВОРИТЕ