Biće političkih igara zbog Nasera Orića

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da će oko slučaja hapšenja Nasera Orića biti određenih političkih igara i pritisaka, ali da pravda mora da dođe na svoje mjesto i da stigne i Orića.

Bosna i Hercegovina 11.06.2015 | 13:11
Biće političkih igara zbog Nasera Orića

"Naš generalni stav, i ovog ministarstva i naše politike, ali i našeg naroda je da svi koji su činili zločine moraju odgovarati, nebitno kojem narodu pripadaju. Nadam se da će pravda stići sve koji su činili ratne zločine, pa i Nasera Orića", rekao je Savanović novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, u tome treba biti istrajan i uporan, jer vrijeme nije saveznik u smislu čekanja pravde. "Svjesni smo činjenice da su Srbi praktično dežurni krivci za sve što se dešavalo u periodu 1990-tih godina, a što nije istina i nije dobro", istakao je Savanović.

On je naglasio da takvo uvjerenje nije dobra poruka za buduće generacije i međuljudske odnose u smislu "mirnog života koji se deklarativno traži", a u suštini je podložan stalnim trvenjima i podmetanjima.

Savjetnik ministra general Milan Torbica izrazio je sumnju da će Orić biti isporučen Srbiji, navodeći da će se, iz dosadašnjeg iskustva, u ovaj slučaj uključiti mnogi - od "Majki Srebrenice" do dijela diplomatskog kora BiH i međunarodne zajednice.

Navodeći da je Orić u Haškom tribunalu, gdje se očekivalo da će odgovarati za zločine, oslobođen na "nevjerovatan način", Torbica je konstatovao da "svjetska pravda nije pravična".

"U Hagu je rečeno da su Srbi ubijani, ali da nema dokaza ko je to uradio. Međutim, njegovi /Orićevi/ tragovi se znaju kada je u pitanju Podrinje", rekao je Torbica.

Ratni komandant Srebrenice Naser Orić uhapšen je juče u Švajcarskoj po međunarodnoj potjernici koju je raspisala Srbija, koja ga tereti za ratni zločin.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Igor

11.06.2015 11:45

Pa samo te igre i znate. Politicke. Zivimo u srcu Evrope ali po svim parametrima smo blizi Africi.

ODGOVORITE
Name

Enes

11.06.2015 11:49

On je p...a obična...pobjegao je iz Srebrenice kada je bilo najteže...kada je ubio veliki broj Srba u okolnim selima,mogao je znati da će slijediti osveta.Kako je on magao pobjeći a da niko drugi nije mogao izaći iz Srebrenice,znači da je to već neko sve isplanirao

ODGOVORITE
Name

Re Enes

11.06.2015 13:25

Alo ba oladi malo,predstavi se kosi i nemoj se kriti iza tudzih imena.

ODGOVORITE
Name

re re Enes

11.06.2015 14:45

Bio Enes ili ne,sve je u pravu sto je napisao.

ODGOVORITE