Праменови прије или после одмора?

Ако планирате да летњи одмор проведете на мору, а при том носите праменове онда је дилема око прављења праменова пре или после одмора сигурно присутна.

Мода и љепота 11.06.2015 | 07:54
Праменови прије или после одмора?

Како је у нас прављење праменова углавном прављење светлијих праменова - који се пре свега раде са посветљивачима који скидају (извлаче) пигменте, а како сунце у комбинацији са сољу,водом, топлотом и ветром ради исто то онда је логично да се ништа неће променити ако урадите праменове пре одласка на море. А да ли је тако?

Не постоји по овом питању неки универзални савет и све зависи од случаја до случаја. Пре свега треба да знате да горе поменути елементи утичу на квалитет косе (како фарбане тако и нефарбане) па ако вам је коса већ у лошем стању онда ћете извлачењем праменова пре одмора само додатно закомпликовати проблем који већ имате на глави.

С друге стране ако сте пазили на косу, ако је приликом старих праменова вођено рачуна о стању косе, ако се радило са квалитетним препаратима и са мером, онда слободно можете да пред одлазак на одмор украсите косу јер нема сумње да ће се посветљена и освежена коса боље уклопити уз морску атмосферу (а тиме ћете се и ви наравно боље осећати).

Ако сте још увек у дилеми око рађења праменова пре или после мора можете одабрати и неку средњу опцију - посветлите косу умерено, а не агресивно. Овакав третман ће сачувати квалитет косе и уједно визуелно освежити косу, а током одмора ефекат ће се сам од себе појачати. Оваква опција се пре свега препоручује ако сте замислили неку од омбе варијанти праменова- агресиван омбре ће вам после одмора дати косу која је слична жваки, док ће благо посветљен омбре на мору додатно да посветли и добије много различитих нијанси које ће наравно врло пристајати промењеномн тену.

Моје је мишљење да праменове треба урадити пре одласке на одмор (море). Ако сте већ спремили гардеробу и сминку за вреле летње изласке онда не треба да дозволите да вам коса буде неадекватно припремљена. Поведите рачуна о неговању косе док сте на одмору и појачајте негу када се вратите са истог.

Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар