Pramenovi prije ili posle odmora?

Ako planirate da letnji odmor provedete na moru, a pri tom nosite pramenove onda je dilema oko pravljenja pramenova pre ili posle odmora sigurno prisutna.

Moda i ljepota 11.06.2015 | 07:54
Pramenovi prije ili posle odmora?

Kako je u nas pravljenje pramenova uglavnom pravljenje svetlijih pramenova - koji se pre svega rade sa posvetljivačima koji skidaju (izvlače) pigmente, a kako sunce u kombinaciji sa solju,vodom, toplotom i vetrom radi isto to onda je logično da se ništa neće promeniti ako uradite pramenove pre odlaska na more. A da li je tako?

Ne postoji po ovom pitanju neki univerzalni savet i sve zavisi od slučaja do slučaja. Pre svega treba da znate da gore pomenuti elementi utiču na kvalitet kose (kako farbane tako i nefarbane) pa ako vam je kosa već u lošem stanju onda ćete izvlačenjem pramenova pre odmora samo dodatno zakomplikovati problem koji već imate na glavi.

S druge strane ako ste pazili na kosu, ako je prilikom starih pramenova vođeno računa o stanju kose, ako se radilo sa kvalitetnim preparatima i sa merom, onda slobodno možete da pred odlazak na odmor ukrasite kosu jer nema sumnje da će se posvetljena i osvežena kosa bolje uklopiti uz morsku atmosferu (a time ćete se i vi naravno bolje osećati).

Ako ste još uvek u dilemi oko rađenja pramenova pre ili posle mora možete odabrati i neku srednju opciju - posvetlite kosu umereno, a ne agresivno. Ovakav tretman će sačuvati kvalitet kose i ujedno vizuelno osvežiti kosu, a tokom odmora efekat će se sam od sebe pojačati. Ovakva opcija se pre svega preporučuje ako ste zamislili neku od ombe varijanti pramenova- agresivan ombre će vam posle odmora dati kosu koja je slična žvaki, dok će blago posvetljen ombre na moru dodatno da posvetli i dobije mnogo različitih nijansi koje će naravno vrlo pristajati promenjenomn tenu.

Moje je mišljenje da pramenove treba uraditi pre odlaske na odmor (more). Ako ste već spremili garderobu i sminku za vrele letnje izlaske onda ne treba da dozvolite da vam kosa bude neadekvatno pripremljena. Povedite računa o negovanju kose dok ste na odmoru i pojačajte negu kada se vratite sa istog.

Super žena

Komentari / 0

Ostavite komentar