Фрка у Бару, запаљена албанска застава!

Напето је било уочи рукометне утакмице у Бару, али у хали заједно стоје и навијачи Србије и навијачи Црне Горе. На тргу запаљена албанска застава. Полиција спречила сукоб.

Остали спортови 10.06.2015 | 21:00
Фрка у Бару, запаљена албанска застава!

Тензије пред рукометни меч Црна Гора - Србија у Бару.

Неколико стотина навијача Србије, сви из Бара (реч је о навијачима Црвене звезде и Партизана који подржавају Србију), окупили су се у среду поподне у центру тог црногорског града, а потом су пробали да дођу до хале Спортског центра "Топлице" где је у току утакмица рукометних репрезентација Црне Горе и Србије, која директно одлучује о пласману на Првенство Европе у Пољској 2016. године.

Репортер МОНДА из Бара јавио је да су навијачи на тргу у Бару запалили албанску заставу, а потом уз песму дошли до хале.

Тамо су им припадници полиције поручили да ће у халу моћи да уђу само они који су раније купили улазнице, што се и догодило тек пет минута пре почетка меча.

Док су стајали окружени кордоном полиције, ка навијачима Србије кренула је група присталица Црне Горе, али се ситуација брзо смирила. Што реакцијом полиције, што захваљујући локалном свештенику, који је позвао и једне и друге навијаче да достојанствено и заједно подрже обе селекције уз образложење да су и једни и други играчи "наши".

Интересантно је да, док је полиција окруживала навијаче Србије из Бара, испред хале су се делиле бесплатне карте, међутим, момци који су то чинили нису желели да их дају и присталицама "орлова".

Део навијача Србије је код себе имало лажне улазнице, а МОНДО сазнаје да је неколико малолетника ухапшено у фотокопирници, где су намеравали да копирају једну од правих улазница у халу.

Рукометни савез Црне Горе је раније објавио да ће улазнице бити пуштене у продају сат и 15 минута пре почетка утакмице, а претходно је већи контигент требован од стране РС Црне Горе и Општине Бар. Те карте подељене су навијачима из других градова.

Репортер МОНДА је јавио да навијачи Србије који су ушли у халу стоје међу навијачима Црне Горе и, без обзира на истакнуте заставе и друга обележја, нема инцидената.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

10.06.2015 19:27

Све саме бре лазне патриоте а да се сутра зарати на Космету ти исти ликови који су запалили заставу би гледали да избегну мобилизацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан Лесхи

10.06.2015 20:15

Крајни примитимизам,дивљаство паљење застава,јос на Балкану и блиском истоку постоји.Србија посебно раска област-Санзак, мозе реци хвала Албанији на неколико хиљда албанки које су удајом за србе спасле српска села.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сјеверњак

10.06.2015 20:30

Све који пале заставе,казнити и забранити ици на утакмице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

11.06.2015 07:33

Па гдје да запале сиптарску или од Ид заставу то су светиње на западу сад је у моди палити Српске,Руске или Кинеске заставе

ОДГОВОРИТЕ