Пољска: Предсједник Парламента и министри поднијели оставке

Пољски премијер Ева Копач изјавила је данас да су министар финансија, предсједник Парламента Радек Сикорски и министри за здравље и спорт поднијели оставке.

Свијет 10.06.2015 | 19:56
Пољска: Предсједник Парламента и министри поднијели оставке

Она је истакла да жели да врати повјерење бирача у владајућу странку Грађанска платформа, која, губи подршку, према резултатима посљедњих анкета, и то четири мјесеца прије парламентарних избора.

Копачева је навела да нови државни тужилац треба да ријеши случај истицања у јавност аудио-снимака приватних разговора службеника Владе у два ресторана у Варшави.

Пољско тужилаштво покренуло је истрагу о објављивању повјерљивих докумената о истрази о илегалном прислушкивању министара.

Прислушкивање министара откривено је прошле године и због тога је реконструисана Влада, а министар унутрашњих послова поднио оставку.

Неколико стотина страница докумената о истрази, укључујући и личне податке, објављени су на приватном профилу на друштвеној мрежи "Фејсбук".

Портпарол тужилаштва у Варшави Прземислав Новак рекао је да је то случај нелегалног објављивања повјерљивих информација.

У складу са законом, документа су била доступна осумњиченима, туженима и њиховим правним представницима.

Коментари / 0

Оставите коментар