Анализа: Српска лига остала без спонзора; ипак се игра БЕЗ рефлектора!

Заједница суперлигаша гази сама себе - после: "МОРА бити рефлектора", усвојен предлог: "Ма, не мора. До пролећа". Такмичење оцењено као РЕГУЛАРНО. Лига остала без главног спонзора.

Фудбал 12.06.2015 | 21:15
Анализа: Српска лига остала без спонзора; ипак се игра БЕЗ рефлектора!

Заједница клубова Суперлиге Србије је врло занимљиво тело, којем је Фудбалски савез Србије поверио вођење најјачом клупском лигом у земљи. Неретко, челни људи ФСС били су љути због начина на који Заједница (а на њеном челу су се смењивали разни људи) руководи такмичењем. Љутња је готово увек била оправдана.

Ево последњег примера: директор Суперлиге Влада Булатовић је у понедељак дао опширну изјаву за "Спортски журнал" у којој је истакао да ће Заједница инсистирати на поштовању прописа, односно да онај клуб који нема стадион и рефлекторе НЕЋЕ моћи да игра Суперлигу.

То је, уосталом и по фудбалским законима ове земље. И коначно би се показало да ова Лига добије правне, инфраструктурне и сваке друге оквире у којима треба да постоји и да се развија.

Али, по ко зна који пут, Заједница је прешла преко сопствених и прописа ФСС. Одлучила је да дозволи клубовима који још немају рефлекторе (неки немају ни стадион) да почну сезону, а да осветљење поставе до пролећног дела сезоне.

"Радови на стадиону Радника из Сурдулице, Јавора из Ивањице, Спартака и лучанске Младости су у поодмаклој фази. Рад је такође уложио напоре на том плану, ОФК Београд има папиролошких проблема и Заједница ће му помоћи да их реши", изјавио је председник Заједнице Зоран Шћепановић после седнице Извршног одбора тог тела.

Ако се и може наћи оправдање за клубове који су прионули на посао, тешко да може да се нађе оправдање за ОФК Београд, јер на оронулом стадиону на Карабурми се и иначе не играју утакмице. ОФК Београд је домаћин на Врачару. Наравно, није ОФК Београд једино крив, мада се негде у магли изгубило обећање некадашњег челника ОФК Београда Звездана Терзића да се преговара са "израелском фондацијом заинтересованом да улаже" у тај клуб. То је било пре две и по године године.

Каже председник Заједнице Шћепановић: "Папиролошки проблеми" ОФК Београда, који ће бити решени. Питање је када? Јер је, рецимо, Горњем Милановцу, односно ФК Металац, било потребно чак 15 месеци(!) да реши те "папиролошке проблеме", да би нови стадион био изграђен за само 11 месеци.

Лепо је што Заједница хоће да помогне ОФК Београду, али докле да се прописи мењају због клубова? Ваљда клубови треба да се прилагоде прописима!

Стадион Вождовца јесте леп, модеран, али на њему се не играју утакмице високог ризика. Чему онда тај стадион? А и није безбедан, јер је оградни зид врло близу терена.

Остаје, дакле, стадион на Врачару као уточиште ОФК Београда, Вождовца и Рада. Стадион на Врачару је такође оронуо, травната подлога је сачувај боже...

Све горе наведено важи и за ФК Партизан и ФК Црвену звезду, који, ако се неким чудом пласирају у групне фазе европских такмичења, неће моћи да играју утакмице на својим стадонима. Јер, УЕФА неће да дозволи да се утакмице играју на објектима у којима нема пристојног тоалета, безбедност гледалаца је на минимуму, где су столице (ако их има и ако нису потпуно одваљене) прљавије од депоније ђубрета, где се лопта, кад се упале рефлектори (на стадиону Звезде поготово) поштено ни не види...

Хм, сећате ли се приче о Кинезима и такозваном "Звезданом граду"? Подсетите се ОВДЕ

На седници ИО Заједнице суперлигаша говорило се и о минуклој сезони и констатовано је да је такмичење било РЕГУЛАРНО.

"Максимално подржавамо и у нашем је интересу да наводно сумњиве утакмице, означене од УЕФА, буду истражене до краја. На основу инсинуација не можемо да дискутујемо о том проблему", поновио је више пута изречен став директор Суперлиге Влада Булатовић.

И још једна вест - Суперлига нема више главног спонзора, односно остала је без главног спонзора. Апатинска пивара се повукла, па испред Суперлиге више нема оног "Јелен".

Из Заједнице уверавају да ће ускоро наћи новог спонзора.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Узас

12.06.2015 19:24

Пјесадија.

ОДГОВОРИТЕ