СНСД и ДНС поново напустили сједницу

Посланици СНСД-а и ДНС-а напустили су и данашњу сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, јер ни овај пут није подржан њихов захтјев да у дневни ред буде уврштен приједлог за разрјешење дужности предсједавајућег овим домом Шефика Џаферовића.

Босна и Херцеговина 10.06.2015 | 12:30
СНСД и ДНС поново напустили сједницу

Клуб посланика СНСД-а од раније тражи Џаферовићеву смјену због озбиљне сумње да током рата није спријечио нити процесуирао ратне злочине над Србима у БиХ.

Претходно је посланик СНСД-а Никола Шпирић затражио прекидање данашње и одржавање тематске сједнице Представничког дома, на којој би била разматрана усаглашена европска реформска агенда Савјета министара БиХ, али о овом приједлогу није гласано уз образложење да није могуће на обавезној сједници тражити њено прекидање.

Шпирић је оцијенио да данашњу сједницу треба прекинути да би се омогућило разматрање агенде на тематској сједници, коју данас треба да утврди Савјет министра.

Он је оцијенио да би то било корисно да се не би догодило да европски комесар за политику сусједства Јоханес Хан, који сутра долази у Сарајево, однесе у Брисел документ који ће тек тамо показати слабости.

"Бриселу је дато доста обећања, а до сада има мало помака", рекао је Шпирић и оцијенио да би ентитетски и парламент БиХ требало да дају потврду сваког акта овог типа.

Изражавајући пуни пијетет према сребреничким жртвама, Шпирић је замолио Дениса Бећировића и Мирсада Мешића из СДП-а БиХ те Заима Бацковића из БПС-а као предлагаче да повуку Приједлог резолуције о Сребреници.

"Мислим да нема толиког степена повјерења и толеранције да бисмо се бавили оваквом резолуцијом и да ћемо направити већи проблем него корист", рекао је Шпирић, али је Приједлог резолуције о Сребреници, као раније утврђена тачка, остао на дневном реду сједнице Представничког дома.

Шеф Клуба посланика СДС-а Александра Пандуревић подржала је Шпирићев приједлог да Представнички дом одржи тематску сједницу на којој би разматрао агенду, али уз оцјену да не треба прекидати данашњу сједницу због тога.

С обзиром на то да је Колегијум Представничког дома у дневни ред уврстио приједлог одлуке о избору чланова Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, није прихваћен ни захтјев замјеника предсједавајућег Представничког дома Младена Босића о скидању ове тачке дневног реда.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Аца

10.06.2015 10:45

Ето колико је СНСД досљедан - напуштају сједнице кад њима одговара и иду на сједнице опет кад њима одговара. И то ми је нека државничка и државотворна политика, пих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

10.06.2015 11:38

А подрзавати цовјека који је знао за убиства срба и два мјесеца послије рата то јест политика.Пустите ви ту прицу сједење Дзаферовица тамо гдје сједи је извргавање руглу и зртава и нас који смо у зивоту.Зато у овом слуцају пуна подрска снсд у а не улизивацкој политици сдс а и савеза за промјене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.06.2015 12:56

Тако је. Подршка СНСД-у иако сам члан ПДП-а али мора се знати гдје је мјесто злочинцима а не да затварамо очи пред њим.

Name

Бл

10.06.2015 12:28

Лако зарадјена плата, која није мала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

10.06.2015 12:35

Овај Андy је досадан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

10.06.2015 12:49

Треба им тај дан одбити дневнице и остале повластице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

10.06.2015 13:01

Дзаферовиц.?... Ха, ха, ха.. Земља гори народ гладан. Ови нису нормални о цему баљезгају.

ОДГОВОРИТЕ