Протест пијачних трговаца у Живиницама

Трговци Градске пијаце из Живиница, који су се јуче окупили испред зграде Кантоналне управе за инспекцијске послове Тузла тражећи право на рад, провели су ноћ испред ове институције.

Босна и Херцеговина 10.06.2015 | 13:10
Протест пијачних трговаца у Живиницама

Кантонални инспектори су средином маја забранили рад трговцима Градске пијаце у Живиницама и затражили од њих да се региструју.

Стотињак трговаца истиче да је рјешавање проблема Градске пијаце у надлежности Кантоналне инспекције, а из ове институције увјеравају да проблем трговаца могу ријешити само локалне власти.

Један од трговаца Мирнес Голетић каже да није проблем да се трговци Градске пијаце у Живиницама региструју, али то треба да ураде сви пијачни продавци у Федерацији БиХ.

Трговци Градске пијаце из Живиница тврде да неће одустати јер само траже право на рад и инсистирају да закон буде једнак за све, односно да кантонални инспектори изрекну мјеру забране и на осталим пијацама у Тузланском кантону, а не да закон примјењују само на њима, јављају федерални медији.

Представници Кантоналне управе за инспекцијске послове Тузла рекли су јуче радницима Градске пијаце из Живиница да њихове проблеме могу ријешити локалне власти.

"Сви проблеми пијачних трговаца искључиво се односе на локалну заједницу, на рад општинских служби и Скупштине општине", рекао је директор Кантоналне управе за инспекцијске послове Тузла Бесим Дураковић.

Стотињак трговаца Градске пијаце из Живиница сматра да је њихов проблем у надлежности Кантоналне управе за инспекцијске послове и одлучни су да остану испред ове институције у Тузли док се не нађе рјешење за њихове проблеме.

Трговци се прибојавају да се циљано жели затворити Градска пијаца у Живиницама, тврдећи да њихов рад већ годинама опструишу кантонални инспектори, вршећи стални надзор рада и тражећи дозволе за рад.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар