Звиздић тражи подршку реформској агенди

У вези с потписивањем економске реформске агенде, које је најављено за 11. јун 2015, предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић позвао је представнике свих нивоа власти у БиХ да реализују обећано и потпишу агенду насталу на основу приједлога и договора ентитетских влада, Брчко дистрикта и Савјета министара БиХ и уз велику помоћ Европске комисије и међународних финансијских институција.

Босна и Херцеговина 10.06.2015 | 08:37
Звиздић тражи подршку реформској агенди

Додао је да Савјет министара остаје потпуно посвећен кључним приоритетима, а то су европски пут БиХ и побољшање пословног окружења и конкурентности.

Звиздић је истакао да ће Агенда економских реформи, коју су у форми радног материјала дефинисали на састанку на Јахорини и која је сада претворена у финални документ, а која је базирана на обавезама БиХ према Споразуму о стабилизацији и придруживању и Споразуму за рад и запошљавање, омогућити да природне и људске капацитете ставимо у функцију економског развоја БиХ.

Тврди да би на тај начин економија била у фокусу, што је и најпотребније за значајан искорак у ЕУ интеграцијама и за побољшање квалитета живота грађана Босне и Херцеговине.

"Због ових чињеница позивам представнике власти да у четвртак дођу на састанак којем ће присуствовати и европски комесар за сусједску политику и преговоре о придруживању, Јоханес Хахн и да заједно потпишемо агенду економских реформи" рекао је Звиздић, саопштено је из Савјета министара БиХ.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар