Да ли је могуће?! Свађа Бекера и Вајде коштала Новака Ролан Гароса?

Селектор Дејвис куп репрезентације Богдан Обрадовић, рекао је за домаће медије како је подршка са клупе током Новаковог финала Ролан Гароса могла да буде боља, те да му се није свидела фаца Бориса Бекера који је изгледао незаинтересовано.

Тенис 10.06.2015 | 21:20
Да ли је могуће?! Свађа Бекера и Вајде коштала Новака Ролан Гароса?

Међутим, да ли је управо то узрок Новаковог пораза, питали смо Радмила Арменулића, тениског стручњака који помно прати сваки меч нашег тенисера.

"Мислим да је у једном тренутку настала дискусија између Вајде и Бекера око тактике. Словачки стручњак је вероватно сматрао да Новак треба да игра са основне линије, док је Бекер инсистирао на агресивној игри. Врло је могуће да је управо због тога Бекер правио разне фаце које смо видели током преноса", прича Арменулић.

Ипак, то није пресудно за Ђоковићев пораз од Стансласа Вавринке 1:3 (6:4, 4:6, 3:6, 4:6) у финалу Ролан Гароса.

"Новак је био превише оптерећен. Не само због њега самог, већ због свих нас који смо причали о освајању тог турнира. Ево већ сада су почеле приче како ће он следеће године освојити, а не знамо ни да ли ће бити у форми", додаје он.

Арменулић истиче да притисак мора да се смањи и да се Новак једноставно пусти да игра тенис.

"Најбољи тренер Новаку Ђоковићу је Новак Ђоковић. Више је Вавринка одиграо меч свог живота, него што је наш тенисер лоше играо. Вавринка је имао сигурно 70 одсто више директних поена него Новак и то га је коштало пораза", закључио је наш стручњак.

Борис Бекер је 2013. године преузео улогу Новаковог тренера и од тада је помогао нашем тенисеру да освоји два Индијан Велса, Аустралијан опен, Мастерсе у Мајамију (два пута), Риму (два пута), Паризу и Пекингу, као и Вимблдон.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

10.06.2015 19:41

Ноле пусти Б....Е крају и играј своју игру!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

10.06.2015 20:11

Сваста... Мора неко бити крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

11.06.2015 07:27

Какав црни Бекер он се ухватио за Новака као слијеп за стап зато сто је све сто је имао прокоцкао,а казу гдје има пуно бабица буде килава беба

ОДГОВОРИТЕ