Da li je moguće?! Svađa Bekera i Vajde koštala Novaka Rolan Garosa?

Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović, rekao je za domaće medije kako je podrška sa klupe tokom Novakovog finala Rolan Garosa mogla da bude bolja, te da mu se nije svidela faca Borisa Bekera koji je izgledao nezainteresovano.

Tenis 10.06.2015 | 21:20
Da li je moguće?! Svađa Bekera i Vajde koštala Novaka Rolan Garosa?

Međutim, da li je upravo to uzrok Novakovog poraza, pitali smo Radmila Armenulića, teniskog stručnjaka koji pomno prati svaki meč našeg tenisera.

"Mislim da je u jednom trenutku nastala diskusija između Vajde i Bekera oko taktike. Slovački stručnjak je verovatno smatrao da Novak treba da igra sa osnovne linije, dok je Beker insistirao na agresivnoj igri. Vrlo je moguće da je upravo zbog toga Beker pravio razne face koje smo videli tokom prenosa", priča Armenulić.

Ipak, to nije presudno za Đokovićev poraz od Stanslasa Vavrinke 1:3 (6:4, 4:6, 3:6, 4:6) u finalu Rolan Garosa.

"Novak je bio previše opterećen. Ne samo zbog njega samog, već zbog svih nas koji smo pričali o osvajanju tog turnira. Evo već sada su počele priče kako će on sledeće godine osvojiti, a ne znamo ni da li će biti u formi", dodaje on.

Armenulić ističe da pritisak mora da se smanji i da se Novak jednostavno pusti da igra tenis.

"Najbolji trener Novaku Đokoviću je Novak Đoković. Više je Vavrinka odigrao meč svog života, nego što je naš teniser loše igrao. Vavrinka je imao sigurno 70 odsto više direktnih poena nego Novak i to ga je koštalo poraza", zaključio je naš stručnjak.

Boris Beker je 2013. godine preuzeo ulogu Novakovog trenera i od tada je pomogao našem teniseru da osvoji dva Indijan Velsa, Australijan open, Masterse u Majamiju (dva puta), Rimu (dva puta), Parizu i Pekingu, kao i Vimbldon.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja

10.06.2015 19:41

Nole pusti B....E kraju i igraj svoju igru!!!

ODGOVORITE
Name

nn

10.06.2015 20:11

Svasta... Mora neko biti kriv.

ODGOVORITE
Name

Md

11.06.2015 07:27

Kakav crni Beker on se uhvatio za Novaka kao slijep za stap zato sto je sve sto je imao prokockao,a kazu gdje ima puno babica bude kilava beba

ODGOVORITE