Хрвати ФИБА-и: Није нам јасно, реците конкретно!

Хрватски савез после састанка са клубовима затражио да ФИБА појасни ситуацију око (не)признавања АБА лиге, односно како је могуће решити проблем.

Кошарка 10.06.2015 | 21:40
Хрвати ФИБА-и: Није нам јасно, реците конкретно!

Док из Кошаркашког савеза Србије апелују да клубови "под хитно" одустану од такмичења у АБА лиги, не би ли се ФИБА умилостивила и склонила прст са дугмета на коме пише "елиминација репрезентације са Еуробаскета 2015", Хрвати су проблему приступили са много више такта и мудрости.

Иако се, ваљда, налазе у подједнаком "цајтноту" као и ми - па и већем, с обзиром на то да су организатори једне групе ЕП - наши западни суседи уздржали су се од било каквих драстичних потеза и уместо тога "стали на лопту".

ХКС је у уторак поподне затражио од ФИБА писмено објашњење шта је конкретно потребно учинити да би се испунили услови за поновно признавање регионалне лиге.

Такође, Светској кошаркашкој асоцијацији постављено је питање шта ће се у случају повлачења из АБА лиге догодити са Цедевитом?

Загребачки клуб је на терену изборио пласман у Евролигу (коју не контролише ФИБА), али као ни Црвена звезда Телеком, неће моћи да се такмичи у њој ако следеће сезоне не буде наступала и у такмичењу из кога је остварила пласман, а то је АБА лига.

То је потврђено у писму које је клубовима АБА лиге послао директор такмичења "Еуролеагуе Баскетбалл" Дијего Гијен.

ХКС затражио је од ФИБА хитан састанак како би се отклониле све недоумице, док је ФИБА истог дана послала циркуларно писмо свим националним Савезима у региону, у коме им налаже да пре 18. јуна и седнице Извршног комитета ФИБА реше питање (не)учешћа клубова у АБА лиги у складу са Статутом ФИБА.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДЕX

10.06.2015 11:49

ЦЕПАЈ БОДИ БОНД, ЦЕПАЈ БОДИ БОНД, ЦЕПАЈ БОДИ БОНД!БОДИРОГА ЦАР!

ОДГОВОРИТЕ