Ово је ФИБА-ин посљедњи рок клубовима!

Од националних Савеза на простору еx-YУ затражено да пре 18. јуна повуку конкретне потезе у вези нерешене ситуације са АБА лигом.

Кошарка 10.06.2015 | 20:20
Ово је ФИБА-ин посљедњи рок клубовима!

Генерални секретар ФИБА Патрик Бауман констатовао је да ниједан од националних Савеза (Србија, Хрватска, Словенија, Црна Гора, Македонија, БиХ) није одговорио на његово циркуларно писмо од 29. маја, у коме је тражио да се превазиђе "контрадикторна позиција" клубова и Савеза у погледу АБА лиге.

Подсећамо да је 11 од 12 клубова прихватило документ о власничкој трансформацији АБА лиге и да на документу састављеном 20. маја у Љубљани нема само потписа Црвене звезде Телеком, и то због неслагања са неким одредницама новог "Друштвеног уговора", како је назван.

Бауман је у уторак, 9. јуна послао ново циркуларно писмо, у коме наводи да је на његов претходни допис реаговао само КК МЗТ Скопље, обавестивши ФИБА да ће се и у сезони 2015/16 такмичити у АБА лиги.

"Подвлачимо да ваш одговор на писмо (од 29. маја), заједно са извештајем о мерама предузетим да бисте ви и ваши чланови (клубови) дошли у потпуну сагласност са Статутом и регулативом ФИБА, мора бити достављен пре састанка Извршног комитета ФИБА заказаног за 18. јун", пише Савезима генерални секретар Светске кошаркашке асоцијације.

Остаје и даље нејасно који су то чланови Статута ФИБА, којима би требало изаћи у сусрет, а молбу да се то појасни послао је у уторак Хрватски кошаркашки савез, након састанка са тамошњим клубовима.

Председник КСС Драган Ђилас поновио је за "Моззарт спорт" и "Блиц" тезу да ФИБА не прихвата да власнички удео у АБА лиги имају приватна лица, али остаје питање зашто то (или нешто друго) не саопшти сама ФИБА у јавном обраћању, како би се избегле све недоумице.

Састанак челника КСС и српских клубова, у "Кући кошарке" у Београду, заказан је за среду у 13 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар