Ovo je FIBA-in posljednji rok klubovima!

Od nacionalnih Saveza na prostoru ex-YU zatraženo da pre 18. juna povuku konkretne poteze u vezi nerešene situacije sa ABA ligom.

Košarka 10.06.2015 | 20:20
Ovo je FIBA-in posljednji rok klubovima!

Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman konstatovao je da nijedan od nacionalnih Saveza (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, BiH) nije odgovorio na njegovo cirkularno pismo od 29. maja, u kome je tražio da se prevaziđe "kontradiktorna pozicija" klubova i Saveza u pogledu ABA lige.

Podsećamo da je 11 od 12 klubova prihvatilo dokument o vlasničkoj transformaciji ABA lige i da na dokumentu sastavljenom 20. maja u Ljubljani nema samo potpisa Crvene zvezde Telekom, i to zbog neslaganja sa nekim odrednicama novog "Društvenog ugovora", kako je nazvan.

Bauman je u utorak, 9. juna poslao novo cirkularno pismo, u kome navodi da je na njegov prethodni dopis reagovao samo KK MZT Skoplje, obavestivši FIBA da će se i u sezoni 2015/16 takmičiti u ABA ligi.

"Podvlačimo da vaš odgovor na pismo (od 29. maja), zajedno sa izveštajem o merama preduzetim da biste vi i vaši članovi (klubovi) došli u potpunu saglasnost sa Statutom i regulativom FIBA, mora biti dostavljen pre sastanka Izvršnog komiteta FIBA zakazanog za 18. jun", piše Savezima generalni sekretar Svetske košarkaške asocijacije.

Ostaje i dalje nejasno koji su to članovi Statuta FIBA, kojima bi trebalo izaći u susret, a molbu da se to pojasni poslao je u utorak Hrvatski košarkaški savez, nakon sastanka sa tamošnjim klubovima.

Predsednik KSS Dragan Đilas ponovio je za "Mozzart sport" i "Blic" tezu da FIBA ne prihvata da vlasnički udeo u ABA ligi imaju privatna lica, ali ostaje pitanje zašto to (ili nešto drugo) ne saopšti sama FIBA u javnom obraćanju, kako bi se izbegle sve nedoumice.

Sastanak čelnika KSS i srpskih klubova, u "Kući košarke" u Beogradu, zakazan je za sredu u 13 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar