КЛС: Партизан одолео у Ваљеву и иде на мегдан Звезди!

Кошаркаши Партизана играће у финалу плеј-офа Суперлиге Србије против највећег ривала Црвене звезде Телеком од петка.

Кошарка 09.06.2015 | 20:20
КЛС: Партизан одолео у Ваљеву и иде на мегдан Звезди!

Црно-бели су до 23. финала у последњих 27 година стигли победом над Металцем 73:69 (19:16, 15:16, 19:14, 20:23) у Ваљеву.

Финална серија почиње у петак 12. јуна. Партизан игра за 14. узастопну титулу, а Звезда за прву од 1998, те триплу круну ове сезоне.

Партизан је водио од почетка меча у Ваљеву, Металац се ослањао на шут за три поена, али га није служио (6/36). Током 40 минута само једном је водио, 22:21.

Међутим, и поред тога домаћин је константно био у егалу са црно-белима, који наизглед решавају меч средином последње четвртине када су повели 67:52.

Али, у наредна четири минута Металац прави серију 13:0 и уводи меч у неизвесну завршницу. Налет домаћина тројком прекида Мачван, у пенал завшници играчи оба тима лоше изводе пенале, па Партизан одлази у финале.

Црно-беле је у Ваљеву предводио Драган Милосављевић са 17 поена, 6 асистенција и 4 скока, 13 поена додао је Милан Мачван, а 12 је убацио Миленко Тепић уз 8 скокова.

Најбољи у Металцу био је Ђорђе Мајсторовић са 20 поена и 5 скокова, а пратили су га Младен Јеремић са 13 поена и Никола Малешевић са 12 уз 8 ухваћених лопти и 3 асистенције.

Партизан и Звезда борби за титулу првака Србије почињу у петак, 12. јуна, у хали Пионир.

Ток меча:

Партизан је добро отворио меч, те тројком Павловића повео 7:2, али је Мајсторовић са седам узастопних поена одржао Металац у егалу (7:8). Након коша Милосављевића, уследила су два минута без иједног коша на обе стране, док Малешевић није погодио тројку (10:10).

Милосављевић одмах узвраћа истом мером, прате га Мачван и Ђумић, али Металац задржава корак поенима Љубичића, Малешевића и Јеремића за три поена заостатка после првог периода (16:19).

Поред слабијег шута, црно-бели су играли и лошије одбрану него у првом мечу у Пиониру, па је Металац тројком Кутлешића стигао до првог вођства, пет минута пре полувремена (22:21). Међутим, домаћин је наставио да се ослања на шут за три поена, који га није служио (3/17), па Партизан брзо враћа предност (22:25).

Кутлешић и Малешевић враћају нови егал, али црно-бели убрзавају игру те поенима Тепића стичу пет поена предности (26:31). Црно-бели успевају да стекну и шест поена предности, али Кутлешић и Мајсторовић тројком одржавају домаћина у игри пред друго полувреме (32:34).

СтрелцИ: Мајсторовић 11, Малешевић 7 (Металац) – Милосављевић 10, Тепић 5, Милутинов 5, 8ск (Партизан)

Црно-бели боље улазе у наставк меча, те поенима из рекета преко Мачвана и Милутинова стичу шест поена предности (32:38). Али ни овај пут Партизан не успева да "побегне" ривалу, јер Металац брзо узвраћа поенима Кутлешића и Мајсторовића.

Павловић тројком зауставља налет домаћина, али одбрана српског шампиона и даље није имала решења за Мајсторовића, који постиже 15. поен, а за њим погађа и Јевтовић уз додатно слободно за ново изједначење (43:43).

После неколико минута мучења у нападу, Партизан се захваљујући скоку Мачвана у нападу враћа на +5 (44:49). Малешевић на тренутак прекида серију црно-белих, који преко Ђумића и Тепића стиже до максимлних седам поена предности пред последњих десет минута (46:53).

То вођство на старту последњег квартала повећава Безбрадица, али Металац не дозвољава гостима да преломе меч (50:55). Међутим, домаћин није успео да заустави серију гостију, Милосављевић и Дало тројкам, уз кош Милутинова у међувремену, доносе великих 13 поена предности (52:65), пет минута пре краја.

Стижу гости и до 15 поена предности, али не успевају да дотуку домаћина, који користи тренутак деконцентрације ривала те кошевима Јеремића, и Кутлешића, уз сјајно закуцавање Мајсторовића, смањују разлику на достижан број (60:67).

То није био крај фантастичној серији Металца, који за мање од четири минута стиже до егал резултата, тројком Тодоровића и кошем Мајсторовића смањује на само кош заостатка (65:67), минут и по пре краја.

Налет домаћина од 13 узастопних поена коначно окончава Мачван, тројком на 40-ак секунди пре краја меча. Јошило потом погађа само једно слободно бацање, Милутинов промашује шут, али лопта бежи Малешевићу.

Тачку на меч са пенала ставља Мачван, јер у последњих 14 секунди домаћин само успева да ублажи пораз тројком Малешевића за коначних 69:73.

Коментари / 0

Оставите коментар