KLS: Partizan odoleo u Valjevu i ide na megdan Zvezdi!

Košarkaši Partizana igraće u finalu plej-ofa Superlige Srbije protiv najvećeg rivala Crvene zvezde Telekom od petka.

Košarka 09.06.2015 | 20:20
KLS: Partizan odoleo u Valjevu i ide na megdan Zvezdi!

Crno-beli su do 23. finala u poslednjih 27 godina stigli pobedom nad Metalcem 73:69 (19:16, 15:16, 19:14, 20:23) u Valjevu.

Finalna serija počinje u petak 12. juna. Partizan igra za 14. uzastopnu titulu, a Zvezda za prvu od 1998, te triplu krunu ove sezone.

Partizan je vodio od početka meča u Valjevu, Metalac se oslanjao na šut za tri poena, ali ga nije služio (6/36). Tokom 40 minuta samo jednom je vodio, 22:21.

Međutim, i pored toga domaćin je konstantno bio u egalu sa crno-belima, koji naizgled rešavaju meč sredinom poslednje četvrtine kada su poveli 67:52.

Ali, u naredna četiri minuta Metalac pravi seriju 13:0 i uvodi meč u neizvesnu završnicu. Nalet domaćina trojkom prekida Mačvan, u penal zavšnici igrači oba tima loše izvode penale, pa Partizan odlazi u finale.

Crno-bele je u Valjevu predvodio Dragan Milosavljević sa 17 poena, 6 asistencija i 4 skoka, 13 poena dodao je Milan Mačvan, a 12 je ubacio Milenko Tepić uz 8 skokova.

Najbolji u Metalcu bio je Đorđe Majstorović sa 20 poena i 5 skokova, a pratili su ga Mladen Jeremić sa 13 poena i Nikola Malešević sa 12 uz 8 uhvaćenih lopti i 3 asistencije.

Partizan i Zvezda borbi za titulu prvaka Srbije počinju u petak, 12. juna, u hali Pionir.

Tok meča:

Partizan je dobro otvorio meč, te trojkom Pavlovića poveo 7:2, ali je Majstorović sa sedam uzastopnih poena održao Metalac u egalu (7:8). Nakon koša Milosavljevića, usledila su dva minuta bez ijednog koša na obe strane, dok Malešević nije pogodio trojku (10:10).

Milosavljević odmah uzvraća istom merom, prate ga Mačvan i Đumić, ali Metalac zadržava korak poenima Ljubičića, Maleševića i Jeremića za tri poena zaostatka posle prvog perioda (16:19).

Pored slabijeg šuta, crno-beli su igrali i lošije odbranu nego u prvom meču u Pioniru, pa je Metalac trojkom Kutlešića stigao do prvog vođstva, pet minuta pre poluvremena (22:21). Međutim, domaćin je nastavio da se oslanja na šut za tri poena, koji ga nije služio (3/17), pa Partizan brzo vraća prednost (22:25).

Kutlešić i Malešević vraćaju novi egal, ali crno-beli ubrzavaju igru te poenima Tepića stiču pet poena prednosti (26:31). Crno-beli uspevaju da steknu i šest poena prednosti, ali Kutlešić i Majstorović trojkom održavaju domaćina u igri pred drugo poluvreme (32:34).

StrelcI: Majstorović 11, Malešević 7 (Metalac) – Milosavljević 10, Tepić 5, Milutinov 5, 8sk (Partizan)

Crno-beli bolje ulaze u nastavk meča, te poenima iz reketa preko Mačvana i Milutinova stiču šest poena prednosti (32:38). Ali ni ovaj put Partizan ne uspeva da "pobegne" rivalu, jer Metalac brzo uzvraća poenima Kutlešića i Majstorovića.

Pavlović trojkom zaustavlja nalet domaćina, ali odbrana srpskog šampiona i dalje nije imala rešenja za Majstorovića, koji postiže 15. poen, a za njim pogađa i Jevtović uz dodatno slobodno za novo izjednačenje (43:43).

Posle nekoliko minuta mučenja u napadu, Partizan se zahvaljujući skoku Mačvana u napadu vraća na +5 (44:49). Malešević na trenutak prekida seriju crno-belih, koji preko Đumića i Tepića stiže do maksimlnih sedam poena prednosti pred poslednjih deset minuta (46:53).

To vođstvo na startu poslednjeg kvartala povećava Bezbradica, ali Metalac ne dozvoljava gostima da prelome meč (50:55). Međutim, domaćin nije uspeo da zaustavi seriju gostiju, Milosavljević i Dalo trojkam, uz koš Milutinova u međuvremenu, donose velikih 13 poena prednosti (52:65), pet minuta pre kraja.

Stižu gosti i do 15 poena prednosti, ali ne uspevaju da dotuku domaćina, koji koristi trenutak dekoncentracije rivala te koševima Jeremića, i Kutlešića, uz sjajno zakucavanje Majstorovića, smanjuju razliku na dostižan broj (60:67).

To nije bio kraj fantastičnoj seriji Metalca, koji za manje od četiri minuta stiže do egal rezultata, trojkom Todorovića i košem Majstorovića smanjuje na samo koš zaostatka (65:67), minut i po pre kraja.

Nalet domaćina od 13 uzastopnih poena konačno okončava Mačvan, trojkom na 40-ak sekundi pre kraja meča. Jošilo potom pogađa samo jedno slobodno bacanje, Milutinov promašuje šut, ali lopta beži Maleševiću.

Tačku na meč sa penala stavlja Mačvan, jer u poslednjih 14 sekundi domaćin samo uspeva da ublaži poraz trojkom Maleševića za konačnih 69:73.

Komentari / 0

Ostavite komentar