УН: ИСИЛ продаје жене за кутију цигарета

Борци ИСИЛ-а продају отете тинејџерке на пијаци гдје се тргује људима понекад за једну кутију цигарета, навод УН.

Свијет 09.06.2015 | 22:50
УН: ИСИЛ продаје жене за кутију цигарета

Борци групе Исламска држава Ирак и Сирија продају отете тинејџерке на пијаци гдје се тргује људима "понекад тек за једну кутију цигарета", изјавила је у понедјељак специјална изасланица Уједињених народа за питање сексуалног насиља Заинаб Бангура.

Она је током априла посјетила Ирак и Сирију и од тада ради на акционом плану за рјешење проблема страшног сексуалног насиља који проводе припадници ИСИЛ-а, пренијела је агенција АФП.

"То је рат који се води преко тијела жена", рекла је Бангура, која је до података о сексуалном насиљу дошла разговарајући са женама и дјевојкама које су побјегле из заробљеништва са подручја под контролом ИСИЛ-а, са локалним вјерским и политичким лидерима и приликом посјете избјеглицама у Турској, Либану и Јордану.

Борци ИСИЛ-а организирају пијаце са робљем, на којима тргују дјевојкама отетим током нових офанзива, али засад нема података о томе колико има дјевојака и жена које припадници те групе држе у заробљеништву, пише АЈБ.

"Они киднапују и отимају жене кад заузму неко подручје, како би имали - не желим то да назовем свјежим залихама - али тако добијају нове дјевојке", истакла је Бангура.

Борци ИСИЛ-а дјевојке понекад продају "за само једну кутију цигарета", а понекад за више стотина или хиљаду долара, рекла је изасланица УН-а и описала страшно искуство неколико отетих тинејџерки, од које су многе припаднице мањинске заједнице Језида, који су мета напада ИСИЛ-а.

"Неке од њих су отете, закључане у једну собу, а понекад их нагурају више од сто у једну мању кућу, а затим их скидају до голе коже и купају", рекла је Бангура и додала да су дјевојке затим присиљене да стоје пред групом мушкараца који процјењују "колико оне вриједе".

Отмица дјевојака је постала кључни дио стратегије ИСИЛ-а за регрутацију страних бораца, који током посљедњих 18 мјесеци у рекордним бројевима путују у Ирак и Сирију да би се борили на страни те групе.

"Они тако привлаче младе мушкарце, тако што им говоре да их у ИСИЛ-у чекају жене, дјевице које могу да ожене. Страни борци чине окосницу оружаних оружаних група ", рекла је Бангура.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бранко

09.06.2015 18:14

ИСИС је пројекат етно инжењера из Ватикана. У свету ни једна терористичка организација( Читај: Приватна војска нпр.Блацк Wатер) не сме да убија људе ако нема Лиценцу ЦИА. Све те агенције Ватикана: Интерпол, НАТО, ЦИА, УН, ЕУ, ОЕБС итд.., чине ватиканску пирамиду зла. Преко тих агенција Ватикан убија дневно на стотине људи ради отимања ресурса. Све те агенције су на сиси Ватикана и исплаћују се из средстава од: ратова,дрге, фармације итд.., Ватикан дилује 97% дроге по свету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није ни ЦИА црни дјаво

09.06.2015 19:15

Мени су пар пута помогли и то не заборављам. Овдје се ради о привременом браку по Серијату. Цена је према трзисту. Један цигар 1992. је костао и по 20 ДЕМ. Кутија мозда коста пар стотина долара. Цигара нема, зена има- младих јер преко 45 је забрањено по Исламу, а и Арапи виде у таквим старице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

_

09.06.2015 20:08

И све су трудне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

09.06.2015 21:48

Море ли за дуван несто, нисам смото до краја ??? Трагикомицна сиуација свуда по свијету коју нам одавно пакују коњоктадице са Дивљег Запада ! Дабогда се Колумбо у гробу превртао !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ххааа

10.06.2015 00:06

Пробаганда иста Милошовићева или Смиљка Шагоља, па они имају цигаре на извоз, а вецина и не пуши, каква пропаганда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

10.06.2015 06:07

Нема говора веома напредна демократска размисљања и потези, па ови су гори од оних у средњем вијеку .... хахахаххаха е ко ово подрзава стварно га треба одмах у лудацку косуљу и бацити негдје у какво старо рударско окно!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

10.06.2015 09:19

И они себе називају "свети ратници".Ста је ту свето? То,слицно томе и јос горе, раде само они с оне стране закона а боре се као за стварање неке дрзаве.Јадна ли је та дрзава коју овакви стварају.

ОДГОВОРИТЕ