Ђорђевић: Не бојим се да ће нас избацити са ЕП-а!

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић рекао је за “Вечерње новости” да нема страх да ће репрезентација бити суспендпована са ФИБА такмичења.

Кошарка 09.06.2015 | 22:40
Ђорђевић: Не бојим се да ће нас избацити са ЕП-а!

“Немам страх од тога, верујем да ће се у канцеларијама и на састанцима пронаћи решење и да ће ово упозорење остати на оној изреци ‘тресла се гора, родио се миш”, рекао је Ђорђевић за “Вечерње новости”.

Ђорђевић је навео да ће сви који раде у српској кошарци учинити све како би се избегао такав сценарио, после упозорења ФИБА да ће забранити наступ националним тимовима земаља из којих долазе клубови који признају АБА лигу.

“Мислим да у српској кошарци преовлађује став да се не сме доћи у ситуацију да репрезентација испашта и да ће бити урађено све да се тако нешто не деси. Очекујем да се у комуникацији са АБА лигом и индиректно са ФИБА, пронађе решење које подлеже правилима светске кошаркашке федерације, која је кровна организација и као таква мора да се поштује”, додао је селектор Србије.

Он је навео да је до несугласица дошло јер је свако гледао сопствени интерес.

“Не бих рекао да је било неозбиљности, пре се може рећи површности. Свако гледа у свој тањир и решава неке своје проблеме, а занемарује се поглед на целокупну српску кошаркашку трпезу”, закључио је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар