Đorđević: Ne bojim se da će nas izbaciti sa EP-a!

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je za “Večernje novosti” da nema strah da će reprezentacija biti suspendpovana sa FIBA takmičenja.

Košarka 09.06.2015 | 22:40
Đorđević: Ne bojim se da će nas izbaciti sa EP-a!

“Nemam strah od toga, verujem da će se u kancelarijama i na sastancima pronaći rešenje i da će ovo upozorenje ostati na onoj izreci ‘tresla se gora, rodio se miš”, rekao je Đorđević za “Večernje novosti”.

Đorđević je naveo da će svi koji rade u srpskoj košarci učiniti sve kako bi se izbegao takav scenario, posle upozorenja FIBA da će zabraniti nastup nacionalnim timovima zemalja iz kojih dolaze klubovi koji priznaju ABA ligu.

“Mislim da u srpskoj košarci preovlađuje stav da se ne sme doći u situaciju da reprezentacija ispašta i da će biti urađeno sve da se tako nešto ne desi. Očekujem da se u komunikaciji sa ABA ligom i indirektno sa FIBA, pronađe rešenje koje podleže pravilima svetske košarkaške federacije, koja je krovna organizacija i kao takva mora da se poštuje”, dodao je selektor Srbije.

On je naveo da je do nesuglasica došlo jer je svako gledao sopstveni interes.

“Ne bih rekao da je bilo neozbiljnosti, pre se može reći površnosti. Svako gleda u svoj tanjir i rešava neke svoje probleme, a zanemaruje se pogled na celokupnu srpsku košarkašku trpezu”, zaključio je Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar