Суд укинуо пресуде Шарићу и Лончару

Апелациони суд Црне Горе укинуо је пресуде Пљевљацима Душку Шарићу и Јовици Лончару, којом су у фебруару осуђени на по пет и по година затвора због прања новца стеченог продајом дроге.

Регион 09.06.2015 | 09:15
Суд укинуо пресуде Шарићу и Лончару

Ни током трећег судског поступка Пљевљацима, вијеће бјелопољског Вишег суда Шефкије Ђешевића није отклонило грешке направљене у првом процесу, те да је Апелациони суд због тога поново укинуо пресуду.

С обзиром да је ријеч о трећој укинутој пресуди, сада ће Апелациони суд судити и донијети одлуку у овом поступку.

Осим затворске казне, Суд је у фебруару ове године, приликом изрицања пресуде Шарићу и Лончару изрекао и мјеру безбједности солидарног одузимања новца, као предмета извршења кривичног дјела, у износу вишем од 19,3 милиона евра, који ће бити уплаћен у буџет Црне Горе.

Судија Ђешевић рекао је тада да је утврђено да су оптужени преко предузећа "Мат компани", од децембра 2007. до краја 2009. године, путем банкарског и финансијског пословања, прикрили да је око 20 милиона евра прибављено продајом наркотика, ради увођења новца у легалне токове у Црној Гори.

Прво суђење Душку Шарићу и Јовици Лончару одржано је у јулу 2011. године и они од тада негирају кривицу, тврдећи да је ријеч о конструисаном поступку.

Душко Шарић је млађи брат Дарка Шарића коме се у Србији суди у случају познатом као "балкански ратник", за трговину кокаина из Јужне Америке у Европу. Лончар је био директор у фирми Шарића "Мат компани".

(Вијести)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Машала,

09.06.2015 13:43

Машала.

ОДГОВОРИТЕ