Sud ukinuo presude Šariću i Lončaru

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je presude Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, kojom su u februaru osuđeni na po pet i po godina zatvora zbog pranja novca stečenog prodajom droge.

Region 09.06.2015 | 09:15
Sud ukinuo presude Šariću i Lončaru

Ni tokom trećeg sudskog postupka Pljevljacima, vijeće bjelopoljskog Višeg suda Šefkije Đeševića nije otklonilo greške napravljene u prvom procesu, te da je Apelacioni sud zbog toga ponovo ukinuo presudu.

S obzirom da je riječ o trećoj ukinutoj presudi, sada će Apelacioni sud suditi i donijeti odluku u ovom postupku.

Osim zatvorske kazne, Sud je u februaru ove godine, prilikom izricanja presude Šariću i Lončaru izrekao i mjeru bezbjednosti solidarnog oduzimanja novca, kao predmeta izvršenja krivičnog djela, u iznosu višem od 19,3 miliona evra, koji će biti uplaćen u budžet Crne Gore.

Sudija Đešević rekao je tada da je utvrđeno da su optuženi preko preduzeća "Mat kompani", od decembra 2007. do kraja 2009. godine, putem bankarskog i finansijskog poslovanja, prikrili da je oko 20 miliona evra pribavljeno prodajom narkotika, radi uvođenja novca u legalne tokove u Crnoj Gori.

Prvo suđenje Dušku Šariću i Jovici Lončaru održano je u julu 2011. godine i oni od tada negiraju krivicu, tvrdeći da je riječ o konstruisanom postupku.

Duško Šarić je mlađi brat Darka Šarića kome se u Srbiji sudi u slučaju poznatom kao "balkanski ratnik", za trgovinu kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Lončar je bio direktor u firmi Šarića "Mat kompani".

(Vijesti)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mašala,

09.06.2015 13:43

Mašala.

ODGOVORITE