Пике прозвао Роналда за ДЕЛИРИЈУМ у Барселони!

Кога је Ђерар Пике означио као најважнијег човека за успон Барселоне и колапс Реала у другом делу шампионата?!

Фудбал 09.06.2015 | 11:00
Пике прозвао Роналда за ДЕЛИРИЈУМ у Барселони!

Славље је било бурно, али веома добро организовано и изрежирано.

Знало се када ће екипа слетети, када ће поћи аутобус, куда ће проћи, где ће стајати навијачи, где ће бити највећа гужва, колико ће трајати парада, колико ће коштати улазнице за гала прославу на стадиону, када ће се играчи појавити на терену, која ће музика бити пуштана, када ће уследити ватромет, итд.

И све је изгледало фантастично!

Али, прослава друге "Триплете" у историји Барселоне не би била права, да није поменут Реал Мадрид или, у овом случају, персонификација популарности, финансијске моћи, такмичарског успеха, али и ароганције Мадриђана – Кристијано Роналдо!

Традиционално најлибералнији у треуцима славља, а о томе ће после сведочити и његове фотке са супругом Шакиром где су обоје били "мртви пијани" у једном ноћном клубу, био је штопер Барселоне Ђерар Пике.

Након што су се сви испричали, испоздрављали, након што се публика емотивно опростила од легенде Ћавија Ернандеза, а тада је најтеже било Андресу Инијести, дошло је време за Пикеа.

Човек који је успех првака Шпаније у Берлину прославио машући заставом Каталоније и потом изјавом да је "победа Барселоне успех каталонског фудбала", узео је микрофон и рекао следеће:

"Велико хвала нашем стручном штабу, пре свега саиграчима и свима вама...", набрајао је Пике, а онда истакао једног човека:

"И на крају, хвала Кевину Ролдану, он је све ово започео", узвикнуо је, а онда се окренуо према саиграчима и затрчао ка њима, што је био знак за лаган губитак контроле код већине присутних на стадиону, осим код традиционално уздржаних Ћавија и Инијесте, људи на чијој је толеранцији и тимском духу опстала репрезентација Шпаније свих ових година, уз наравно неизоставне Икера Касиљаса и Серхија Рамоса са супротне стране.

Ко је Кевин Ролдан?

Многи од вас се сећају те особе и целог догађаја, али хајде да се сви заједно подсетимо. Био је 7. фебруар ове године, Реал Мадрид је и даље на таласима 22 узастопне победе у свим такмичењима у 2014. години био на врху Примере и чинило се да пољуљана Барса, у којој је буктео сукоб у свлачионици између тренера Луиса Енрикеа и прве звезде клуба Леа Месија, нема шансе ништа да освоји другу години заредом.

А, онда је на Роналдов 30. рођендан одигран "Дерби Мадрилењо" између Атлетика и Реала у којем је шампион Европе прегажен резултатом 4:0, после чега је Барса ухватила прикључак, а ближила се каталонска верзија "Ел Класика".

Упркос томе што је Реал доживео дебакл у мечу са мање успешним градским ривалом, Роналдова журка у ноћном клубу већ је била заказана и он је одлучио да, ипак, прослави улазак у четврту деценију живота. Све би то остало под велом тајности да се колумбијски певач, Роналдов пријатељ, Ролдан није похвалио на друштвеним мрежама где је, с ким је, шта ради и како се лудо проводи.

Медији су, логично, одмах заскочили Роналда постављајући питање његове лојалности клубу какав је Реал, атмосфера у свлачионици је била нарушена, а Реал је пре "Ел Класика" изгубио и меч у Билбау од Атлетика, а потом био поражен и у Барселони, која је добила и сусрет и прво место на табели, после чега се није осврнула до краја шампионата.

Реал је изгубио трку за титулу првака иако је после "Ел Класика" освојио 28 од 30 бодова у Ла Лиги, а посустао је и у Лиги шампиона.

Тешко је рећи да је само и искључиво Ролдан крив за то, али ако питате Пикеа – он апсолутно нема дилему ко је највећи Барсин јунак ове сезоне!

Коментари / 0

Оставите коментар