Pike prozvao Ronalda za DELIRIJUM u Barseloni!

Koga je Đerar Pike označio kao najvažnijeg čoveka za uspon Barselone i kolaps Reala u drugom delu šampionata?!

Fudbal 09.06.2015 | 11:00
Pike prozvao Ronalda za DELIRIJUM u Barseloni!

Slavlje je bilo burno, ali veoma dobro organizovano i izrežirano.

Znalo se kada će ekipa sleteti, kada će poći autobus, kuda će proći, gde će stajati navijači, gde će biti najveća gužva, koliko će trajati parada, koliko će koštati ulaznice za gala proslavu na stadionu, kada će se igrači pojaviti na terenu, koja će muzika biti puštana, kada će uslediti vatromet, itd.

I sve je izgledalo fantastično!

Ali, proslava druge "Triplete" u istoriji Barselone ne bi bila prava, da nije pomenut Real Madrid ili, u ovom slučaju, personifikacija popularnosti, finansijske moći, takmičarskog uspeha, ali i arogancije Madriđana – Kristijano Ronaldo!

Tradicionalno najliberalniji u treucima slavlja, a o tome će posle svedočiti i njegove fotke sa suprugom Šakirom gde su oboje bili "mrtvi pijani" u jednom noćnom klubu, bio je štoper Barselone Đerar Pike.

Nakon što su se svi ispričali, ispozdravljali, nakon što se publika emotivno oprostila od legende Ćavija Ernandeza, a tada je najteže bilo Andresu Inijesti, došlo je vreme za Pikea.

Čovek koji je uspeh prvaka Španije u Berlinu proslavio mašući zastavom Katalonije i potom izjavom da je "pobeda Barselone uspeh katalonskog fudbala", uzeo je mikrofon i rekao sledeće:

"Veliko hvala našem stručnom štabu, pre svega saigračima i svima vama...", nabrajao je Pike, a onda istakao jednog čoveka:

"I na kraju, hvala Kevinu Roldanu, on je sve ovo započeo", uzviknuo je, a onda se okrenuo prema saigračima i zatrčao ka njima, što je bio znak za lagan gubitak kontrole kod većine prisutnih na stadionu, osim kod tradicionalno uzdržanih Ćavija i Inijeste, ljudi na čijoj je toleranciji i timskom duhu opstala reprezentacija Španije svih ovih godina, uz naravno neizostavne Ikera Kasiljasa i Serhija Ramosa sa suprotne strane.

Ko je Kevin Roldan?

Mnogi od vas se sećaju te osobe i celog događaja, ali hajde da se svi zajedno podsetimo. Bio je 7. februar ove godine, Real Madrid je i dalje na talasima 22 uzastopne pobede u svim takmičenjima u 2014. godini bio na vrhu Primere i činilo se da poljuljana Barsa, u kojoj je bukteo sukob u svlačionici između trenera Luisa Enrikea i prve zvezde kluba Lea Mesija, nema šanse ništa da osvoji drugu godini zaredom.

A, onda je na Ronaldov 30. rođendan odigran "Derbi Madrilenjo" između Atletika i Reala u kojem je šampion Evrope pregažen rezultatom 4:0, posle čega je Barsa uhvatila priključak, a bližila se katalonska verzija "El Klasika".

Uprkos tome što je Real doživeo debakl u meču sa manje uspešnim gradskim rivalom, Ronaldova žurka u noćnom klubu već je bila zakazana i on je odlučio da, ipak, proslavi ulazak u četvrtu deceniju života. Sve bi to ostalo pod velom tajnosti da se kolumbijski pevač, Ronaldov prijatelj, Roldan nije pohvalio na društvenim mrežama gde je, s kim je, šta radi i kako se ludo provodi.

Mediji su, logično, odmah zaskočili Ronalda postavljajući pitanje njegove lojalnosti klubu kakav je Real, atmosfera u svlačionici je bila narušena, a Real je pre "El Klasika" izgubio i meč u Bilbau od Atletika, a potom bio poražen i u Barseloni, koja je dobila i susret i prvo mesto na tabeli, posle čega se nije osvrnula do kraja šampionata.

Real je izgubio trku za titulu prvaka iako je posle "El Klasika" osvojio 28 od 30 bodova u La Ligi, a posustao je i u Ligi šampiona.

Teško je reći da je samo i isključivo Roldan kriv za to, ali ako pitate Pikea – on apsolutno nema dilemu ko je najveći Barsin junak ove sezone!

Komentari / 0

Ostavite komentar